Изашао је трејлер за домаћи филм Мој јутарњи смех

БЕОГРАД: Изашао је први трејлер за нови српски дугометражни играни филм "Мој јутарњи смех“ у режији Марка Ђорђевића.
nebojsa glogovac
Фото: Youtube Printscreen

Остварење прати причу Дејана који је, иако ускоро пуни 30 година, и даље невин. Настоји да сузбије немир који осећа, а који је проузрокован чињеницом да живи под истим кровом са оцем-пијанцем и превише заштитнички настројеном мајком.

Уз све то, занима га да види да ли је могуће остварити нешто више од пријатељства са девојком са којом ради.

Након што га локални видовњак понизи током сеансе, Дејан схвата да нема шта да изгуби. Оснажен том спознајом, он покушава да свој живот учини барем подношљивим.

У питању је први целовечерњи играни филм сценаристе и редитеља Марка Ђорђевића, а у њему је једну од својих последњих улога одиграо Небојша Глоговац.

Продуцент овог остварења је такође редитељ, Милош Пушић, познат по филмовима "Јесен у мојој улици“ и „Одумирање“.
Поред Глоговца улоге тумаче: Филип Ђурић, Ивана Вуковић, Јасна Ђуричић, Братислав Славковић, Ема Муратовић, Стефан Трифуновић, Соња Исаиловић.

Редитељ Марко Ђорђевић каже да је "Мој јутарњи осмех" прича о одрастању.

Али уз један огроман изузетак - главни јунак није тинејџер. У неком ширем смислу то је прича о мојој генерацији, генерацији коју су превише штитили наши родитељи, који су дали баш све од себе да нас заштите од ужасне стварности која је вребала изван зидова наших домова. Али током година, мало по мало, изгубили су снагу, и наше породице су почеле да се урушавају, рекао је Ђорђевић.

Истиче да је то почетна тачка за овај филм - да идемо у корак са Дејаном док он покушава да превазиђе своју разорену породичну ситуацију и да буде човек сам за себе, а не само нечији син.

Каже да је идеја за филм настала када је и сам, из радозналости, отишао код локалног видовњака.

Разговор ни најмање није текао у правцу у ком сам ја то очекивао. Он, видовњак, провео је подоста времена не предвиђајући будућност, већ причајући о мом сексуалном животу. Неке ствари које је он изговорио су биле истините, неке нису, али речи које је користио и страст са којом их је изговарао су били тако снажни да сам их, чим сам стигао назад кући, записао, страхујући да бих могао да их заборавим. Ту је све отпочело. Када је сценарио био завршен, схватио сам да све сцене говоре о младом човеку који се бори са сумњом у самога себе, објаснио је редитаљ.

Нада се да је успео да на филмско платно пренесе балкански хумор који ће забавити гледаоце.

"Мој јутарњи осмех" настао је уз подршку Филмског центра Србије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести