Кевин Спејси ослобођен оптужби да је напио и пипкао младића

Глумца Кевина Спејсија (59) ослободили су оптужби за сексуални напад на 18-годишњака у бару у Нантакету, преноси CNN. Спејси је још у јануару изјавио на суду да се не осећа кривим.
kevin spejsi, EPA/NICOLE HARNISHFEGER / POOL
Фото: EPA/NICOLE HARNISHFEGER / POOL

Наводни напад догодио се пре више од три године, а случај је окончан сада. Глумаца је оптужен да је напио тада малолетника, а касније га почео и додиривати. До одбацивања случаја дошло је након што је младић прошле седмице одбио да сведочи.

Требао је да сведочи о томе где се налази мобилни телефон преко којим је слао поруке и кратка видеа својој дјевојци током наводног напада. Ради се о кључном доказу за цели случај, а када је судац затражио да га се преда суду ради детаљног истраживања, тужилац је изјавио да не знају где се налази. Тако се ситуација ипак одиграла у корист глумца па је избегао могућу казну од чак пет година затвора.

Како су писали страни медији, Спејсијев адвокат Алан Џексон за време претходног саслушања покушавао да пронађе рупе у закону. Истицао је стално да тинејџер није одмах пријавио те тврдње.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести