Клуни се враћа на ТВ с Кваком 22

ПАСАДЕНА: Амерички глумац и редитељ Џорџ Клуни, који се после 20 година вратио на ТВ адаптацијом романа „Квака 22“, изјавио је да је циљ серије по том класичном делу Џозефа Хелера из 1961. да покаже „лудило“ рата.
kluni kvaka 22
Фото: Youtube Printscreen

На представљању серије новинарима на скупу Удружења телевизијских критичара у Пасадени, Клуни је рекао да је првобитно одбио да се укључи у рад на тој причи о војнику у Другом светском рату који се бори с војном бирократијом, али је потом пристао пошто је видео какав су задивљујући посао урадили сценаристи.  

Клуни је извршни продуцент и редитељ две од шест епизода серије чије ће емитовање почети 17. маја на стриминг сервису Хулу.

Он је рекао да тај „омиљени“ Хелеров роман исмева војну бирократију и глупост рата.

Мислим да то важи и данас. Сви ми проводимо дане и ноћи мислећи о таквим ситуацијама. Ова прича се управо односи на то лудило, рекао је Клуни.

“Квака 22“ је прича о америчком војнику Јосаријану коме је једини начин да избегне стално повећање броја мисија како би био ослобођен дужности да буде проглашен лудим, али да би доказао да је луд мора да пристане да изврши опасне мисије, и то је апсурдна „квака 22“. 

Мислим да се сви ми ових дана свако јутро будимо у том стању опште анксиозности, а овај роман је дивно прочишћење, пророчанско прочишћење, рекао један од сценариста Лук Дејвис.

У серији Јосаријана игра Кристофер Ебот, а његовог команданта, пуковника Кеткарта, Кајл Чендлер.

Клуни, који је првобитно требало да игра Кеткарта, одлучио се за споредну улогу Шајскопфа.

Клуни (57) последњи пут је играо на ТВ као доктор Даг Рос у серији „ЕР“, да би после направио успешну каријеру на филму.

У Пасадени је изјавио да се радује повратку на телевизију.

Не размишљам о медију. Заиста не. Једино мислим о квалитету посла и о ономе што можемо да учинимо, рекао је Клуни.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести