Који Џејмс Бонд је најлешпши?

Данијел Крејг најмање је згодан Џејмс Бонд у историји филмова о агенту 007. Његов лоптаст нос, танка уста и широко лице сврставају га на дно листе глумаца који су тумачили улогу агента 007, показао је тест мапирања лица, које је било познато и код старих Грка, преноси Дејли мејл.
daniel
Фото: EPA/JOERG CARSTENSEN

Разлог за славље има Шон Конери, чије је лице најлепше по истом тесту. Црте његовог лица показују 89,2 поклапања са „златним пресеком”. Према том тесту, Конеријево лице је у време снимања било најближе грчкој идеји савршенства од свих тестираних лица.

Други најлепши био је покојни Роџер Мур, трећи је Тимоти Далтон, четврти Пирс Броснан, а пети Џорџ Лејзенби.

Крејг је последњи на листи, с 84,2 одсто подударности. Важно је нагласити да је немогуће имати 100 одсто поклапања, јер савршенство не постоји.

„Данијел Крејг прошао је најгоре због лоптастог носа, танких усана и широког лица. Он има тај мужевни изглед, али он се не поклапа с идејама старих Грка о лепоти. С друге стране, Шон Конери је годинама сматран најлепшим Бондом, а сада је то потврдила и наука. Он има лепо, симетрично лице“, тврди естетски хирург Џулијан де Силва, који користи мапирање у свом послу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести