ШЕРБЕЏИЈА О УЛОЗИ ЈАШАРИЈА: Лаж и злоупотреба имена

ЛОС АНЂЕЛЕС:  Прослављени светски и југословенски глумац Раде Шербеџија демантовао је данас, као обичну лаж, медијске написе да се нудио "неком младом албанском филмском режисеру" да игра у његовом филму о Адему Јашарију.
rade serbedzija
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

"Поводом написа у Телеграфу, а вјеројатно и у још неким новинама, које нисам читао, јер сам у Лос Анђелесу, гдје снимам једну ТВ серију и немам времена да се бавим медијским сплеткама, да сам се ја, преко мога пријатеља Енвера Петровција, нудио неком младом албанском филмском режисеру да играм у његовом филму о Јашарију, изјављујем да је то једна обична лаж", поручио је Шербеџија.

Он је у писаној изјави оценио да је "то покушај тога младога режисера да скрене позорност на себе и на свој пројекат, злоупотребљавајући моје име".

"Сасвим је бесмислено мени нудити да играм ту улогу, као што је и сасвим бесмислено да би било тко могао повјеровати да бих ја такву понуду прихватио", нагласио је Шербеџија, коме је, ипак, драго "што је већина српске штампе правилно процијенила ту причу".

"Томе младом филмском режисеру могао бих поручити да сам био пријатељ многих великих албанских глумаца, Бекима Фехмија, Фарука и Истрефа Беголија, Енвера Петровција и многих других...И да их све носим у срцу и своме памћењу, не само као величанствене умјетнике, него као часне и дивне људе, који су били поносити и истинољубиви", истакао је Шербеџија.

"Ако се жели бавити правом умјетношћу", напоменуо је Шербеџија, "тај млађахни филмски режисер мора знати да је истина први услов да се постане умјетник".

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести