Скорсезе критиковао Марвелове филмове, изазвао буру реакција

Прослављени холивудски редатељ Мартин Скорсезе у новом интервјуу за магазин Емпајр дотакнуо се филмова из Марвелове радионице, преноси Т портал.
r
Фото: Youtube Printscreen

Када су га питали је ли икада погледао неки филм компаније Марвел о стрип јунацима, одговорио је 'Покушао сам, али то нису филмови'.

'Не видим тежину у Марвеловим филмовима. Искрено говорећи, ма колико год били добро снимљени и врве глумцима који дају све од себе у датим околностима, подсећају ме на забавне паркове. Овдје није реч о филмовима с људима који покушавају пренети емоционална и психолошка искуства другим људским бићима', рекао је он.

Став оскаром награђеног редатеља бројни фанови Марвелових филмова нису дочекали благонаклоно, но узевши у обзир Скорсезеов филмски опус, које делује прилично неспојиво с филмовима о суперјунацима, његова изјава није превише изненађујућа.

Први који је реаговао на Скорсезеове тврдње био је Џејмс Ган који је режирао оба Марвелова филма 'Чувари галаксије' те је био продуцент последња два филма из франшизе 'Осветници'.

'Мартин Скорсезе је један од мојих пет омиљених режисера. Био сам огорчен када су људи нападали ‘Последње Христово искушење’ а да га нису гледали. Тужан сам јер он на исти начин сада суди мојим филмовима', написао је Ган на Твитеру.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести