У Пули отворена изложба о Соњи Савић 

ПУЛА: Изложба "Соња Савић - Девојка из града" настала поводом 35 година од Златне Арене за филм "Шећерна водица" у којем Соња Савић игра једну од главних улога отворена је у Српском културном центру у Пули у оквиру програма филмског фестивала у том граду. 
e
Фото: Youtube Printscreen

Аутори изложбе су Предраг Живковић и Мирјана Рацковић, а артефакти који чине поставку изложбе део су легата Соње Савић, који је у власништву "Уметничке галерије Надежда Петровић" из Чачка. 

Изложбу је синоћ отворила директорка Пула филм фестивала Гордана Рестовић која је истакла изузетну сарадњу са Српским културним цетром у Пули. 

"Срећна сам што смо у прилици да присуствујемо отварању изложбе која је посвећена још једној великој глумици која је иза себе оставила изузетан уметнички опус. Прошле године смо на овом месту имали изложбу посвећену Милани Дравић," казала је Рестовић. 

Тања Њежић, ауторка монографије о Милени Дравић предала је на отварању изложбе том легату писмо наше славне глумице у којем је она писала о Соњи Савић. 

Поставка изложбе састављена је обимног матерјала који чине фотографије, аудио и видео записи, завршени видео радови, документарни и играни филмови, видео снимци позоришних представа у којима је глумица наступала, као и многобројни лични предмети.

Изложба ће бити отворена до 21. јула, када се завршава и 66. Пулски филмски фестивал.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести