Жеље Бандераса: Хамлет и улога у филму Кустурице

БЕОГРАД: Неостварени сан шпанског глумца и холовудске звезде Антониа Бандераса је да на позоришним даскама одигра Хамлета, а жеља му је и да заигра у неком од филмова српског редитеља Емира Кустурице који би имао "снажну причу".
1
Фото: Tanjug

"Упркос томе што сам прве кораке у каријери направио као члан шпанског Националног театра, неостварени сан и даље ми је да на позоришним даскама одиграм Хамлета. Сматрам да је то улога која је прикривена жеља сваког глумца", рекао је Бандерас (57) у интервјуу за новогодишњи троброј "Вечерњих новости".

Према његовим речима, ако би требало оцењивати шта треба да буде признање квалитета нечијег глумацког талента, онда би то, требало да буде изводење овог Шекспировог лика. 

"А кад је реч о Оскару, та награда је најпрестижније што глумац у каријери може да добије. Али квалитет и престиж две су сасвим различите ствари", примећује Бандерас.

Истиче да је упознат са српском кинематографијом и наводи да не зна да ли постоји неко ко се као уметник не бави глумом, а да не цени дела Емира Кустурице.

"Његови филмови много ме подсећају на шпанске. Имају ту искру срчаности и емотивности која говори више од хиљаду специјалних ефеката и компјутерских анимација. Уживао сам гледајуци ''Време Цигана'' и ''Аризона дрим''. Волео бих да глумим у неком од његових филмова, ако би прича била снажна као у овим пројектима", казао је Бандерас.

Бандерас се дотакао и спорта, поручивши да Срби треба да буду поносни на Новака Ðоковића. 

"Имате све разлога да будете поносни на Ðоковића. Он је сјајан играч, и волим енергију и одлучност коју показује на терену. Међутим, као Шпанцу, иако обожавам Новака, дужност ми налаже да на њиховим мечевима увек свим срцем навијам за Надала", рекао је Бандерас.

Бандерас истиче да све ради искрено и да када се спрема да урони у неки лик то чини без задршке, свим срцем. 

"У том случају жанр постаје споредна ствар. Сваки филм је један живот, нечија прича, која онда кад се камера укључи постаје моја. Тако је било од прве клапе у мојој каријери", навео је Бандерас.

Према његовим речима, човек без снова је нико и ништа.

"Увек ћу живети пуним плућима, желећи нешто ново и више. Али уживајући у сваком тренутку. Кад јурцате кроз живот пропустите све. Треба ходати полако поштујући мудрост коју су вам донеле године. И никада се немојте плашити. Живот је прекратак за страхове. Сваки страх доноси неуспех и разочарање. Он није знак ваше слабости, већ ваше недовољне вере да се борите за оно што ће вас учинити срећним. Све је могуће. Само треба довољно снажно желети", поручује Бандерас.

Говорио је и о свом последњем филму, трилеру "Црни лептир" Брајана Гудмена. 

"Одушевио ме је мрачан прихолошки приступ… ''Црни лептир'' је посебан јер радња гледаоца води од почетка до краја невероватном брзином", рекао је Бандерас, познат по холивудским филмовима "Атентатори", "Интервју с вампиром", "Десперадо", "Филаделфија" , "Маска Зороа". 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести