Љубавне и политичке акције

Драма на мађарском језику Народног позоришта / Казалишта / Непсинхаза гостује вечерас (среда) у 19 часова на сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаза, с представом “Плес лудака” Лава Биринског,

у режији Абе Шебешћена. Представа се игра на мађарском језику, с преводом на српски.

“Фарса Лава Биринског не чачка по површини већ продире у најдубље слојеве друштва. Прича говори о једном градоначелнику, његовим љубавним и политичким акцијама, његовим приватним и јавним проблемима – а сваки је на граници катастрофе… Све горе од горег. А и револуција се спрема, како то већ иде, са све молотовљевим коктелима!”

Аба Шебешћен је изрежирао турбулентно лудачку представу, како наводе у најави, која оставља без даха и тера на смех.

У главној улози је Золтан Мезеи, који је за ово остварење добио Патакијев прстен. У осталим улогама су: Наталија Вицеи, Тамаш Хајду, Ервин Палфи, Атила Барат, Чаба Ралбовски, Арпад Черник, Моника Пешиц, Чила Памер, Ференц Петер, Атила Секе, Хермина Г.Ердељи, Каталин Сирацки, Андор Ковач Немеш, Нандор Силађи и Геза Кучера мл.
Н. П-ј.

Четири карте за наше читаоце
Читаоцима “Дневника” поклањамо четири карте за представу “Плес лудака”. Два пута по две карте добиће читаоци који се у среду од 12 до 12.15 часова јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитници ће улазнице моћи да подигну у среду увече на благајни Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз (Улица Јована Суботића), пре представе која почиње у 19 часова.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести