Мушки лабудови и водене виле

Њујоршка трупа “Балет Трокадеро од Монте Карла” гостоваће у понедељак 30. марта на сцени “Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта.

Биће то друга представа Београдског фестивала игре коју ће Новосађани моћи да виде ове године. Након трупе “Садлерс велс”, са фантастичним танго плесачима и плесачицама, стиже нам несвакидашња атракција, у виду мушких плесача који ће изводити сцене из “Лабудовог језера” (по кореографији Иванова), “Паките” Лудвига Минкуса (по кореографији Петипаа) и “Крени за бароком” (кореографија Петер Анастос), на музику Јохана Себастијана Баха.

С импресивном балетском вештином чланови ове трупе, мушкарци, на врховима прстију изводе своје нумере, играјући и женске ликове, што и није чудно, с обзиром да се ради о врхунским професионалцима и трупи дуге традиције. Ову трупу основали су 1974. балетски ентузијасти, како би представили духовите стране традиционалног балета, кроз пародију и замену улога међу половима. Најпре су наступали на “оф” сценама, постајали све познатији, и кренули на турнеје по Америци, а затим по целом свету. “Паковање, распакивање и препакивање тутуа и реквизите, складиштење yиновских балетских патика по коферима, трчање за авионима и аутобусима, постали су животна рутина”.

Оригинални концепт компаније до данас се није променио. “То је трупа професионалних мушких играча који изводе читав низ балетског и савременог репертоара.
Н. П-ј.

Четири карте читаоцима „Дневника”
Генерални спонзор Београдског фестивала игре, Компанија “Вип мобиле” поклања читаоцима “Дневника” четири карте за наступ њујоршке трупе “Балет Трокадеро од Монте Карла” 30. марта у Српском народном позоришту. По две карте ће добити два читаоца, која се јаве од 12 до 12.15 сати (петак 27. марта) на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 - 6881.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести