Кубанци Vocal Sampling први пут у Србији на Нишвилу

НИШ: Кубански мушки а капела секстет Vocal Sampling наступаће 14. августа 2020. године на следећем Nišville jazz фестивалу.
e
Фото: pixabay.com

Vocal Sampling су до сада објавили осам албума, а најширу светску популарност стекли су обрадама поп - рок хитова као што су “Hotel California” или “Every Breath you Take”...

Иако на репертоару имају и композиције из домена класичног и латино џеза, Негро спиритуала, али и дела класичне музике, чланови састава се превасходно чврсто држе својих корена, било да изводе афро - кубан стандарде или ауторске композиције.

Чланови састава су Rene Banos Pascual (уметнички директор, композитор, аранжер главни и пратећи вокали), Oscar Porro Jimenez (бас), Reinaldo Sanler Maseda (главни и пратећи вокали), Pedro Guillermo Bernard Coto (удараљке), Luis Alberto Alzaga Mora (главни и пратећи вокали) и Ruben Dario Perez Guerra (главни и пратећи вокали).

Vocal Sampling настали су 1989. године када је група пријатеља, студената Музичке академије, из разоноде кренула да гласовима имитира инструменте, а већ први албум “Una Forma Mas” (1993) скренуо је пажњу публике широм света, али и музичара као што су Bobby McFerrin, Петер Габриел, Паул Симон.

Године 1996. добили су позив Quincy Jonesa да заједно са Chakom Khan, Phill Collinsom, Mickom Hucknalom и Toots Thielmansom, наступе у програму којим је на Montreux Jazz Festivalu обележено пола века каријере овог легендарног продуцента, композитора, бенд лидера и музичара.

Тада је њихова каријера кренула узлазном путањом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести