Ускоро нови модел "Вартбург Лимузина"

БЕОГРАД: Дечији хор "Чуперак" и Владимир Радусиновић Радуле из бенда "Атеист реп" почели су у студију у Кикинди рад на новој верзији песме "Вартбург Лимузина".

"Одушевио сам се када сам добио демо верзију песме са пробе хора. Мислим да је први део снимања прошао одлично. Види се да је деци забавно, што је веома важно", изјавио је Радусиновић, један од аутора песме "Вартбург Лимузина".

Он је истакао да су пажљиво радили на новим аранжманима, мелодијама, па чак и тексту, а уз то деца су веома уживала. 

"Први пут радим са децом и врло ми је драго што се клинци баве и овом врстом музике. И стварно, колико има вртића у Србији који имају свој музички студио као Плави чуперак у Кикинди? Баш сам уживао", додао је Радусиновић.

Светлана Милић, која води Дечији хор "Чуперак", каже да је срећна што има прилику да деци са којом ради понуди и овакву врсту музике. 

"Нажалост, живимо у времену када им медији нуде нешто сасвим друго и када је понуда оскудна и једнострана. Мислим да је овакав начин рада велико музичко богаство за децу и надам се да ћемо овим пројектом и оваквим сарадњама деци раширити свест и отворити нове видике", истакла је Милић.

"Вартбург Лимузина", која ће бити завршена у наредне две недеље, друга је у низу нумера које ће наћи на издању "Деца певају рокенрол", где ће познате рокенрол песме обрађивати Дечији хор "Чуперак" у сарадњи са њиховим ауторима. 

Претходно је снимљена песма "Неукусу треба рећи НЕ" са Душаном Којићем Којом (Дисциплин А Китцхме) за коју је урађен и спот.

Аутори пројекта "Деца певају рокенрол" су Александар Павлић (Дигимедиа ПР) и Бранислав Радовановић (оснивач и уметнички директор Међународног бијенала уметничког дечјег израза - БУДИ).

Деца ће кроз рад са еминентним рок ауторима учествовати у креирању новог музичког дела, а аутори пројекта сматрају да ће снимање нумере у студију, као и извођење уживо, бити занимљиво и драгоцено искуство за њих, које ће, сматрају, утицати на проширивање и развој њиховог музичког образовања. 

Пројекат су у овој, другој, фази подржали Министарство културе и информасања Републике Србије, Културни центар Панчева, хор "Чуперак" и Дигимедиа ПР.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести