Најбогатији глумци: Клинт Иствуд – холивудска легенда

Чињеница да глумци А листе зарађују милионе по филму није новост. Многи глумци осим плате траже и проценат од зараде филма, али то полази за руком само највећим звездама, преносе агенције.

Том Хенкс, амерички глумац и продуцент, чак пет пута био је номинован за престижну филмску награду Оскар, а освојио ју је два пута. Током своје дугогодишње каријере освојио је велики број филмских награда и глумио у бројним драмама и комедијама, због чега не чуди што је један од најбогатијих глумаца на свету.

Један од најбогатијих глумаца је и холивудска легенда Клинт Иствуд који је најпознатији по улогама у вестернима и улози инспектора у Прљавом Харију. Осам пута је био номинован за Оскара за режију и продуцирање и освојио награду за филмове “Непомирљиви” и “Девојка од милион долара”. За глуму је био номинован двапут, али није освојио Оскара у тој категорији.

Џек Николсон је рекордер по броју Оскара: номинован је 12 пута, а освојио два пута за главну улогу и једном за споредну. Занимљиво је да су он и Мајкл Кејн једини глумци који су номиновани за Оскара у свакој деценији од шездесетих овамо. Он је и 1994. године био најмлађи глумац којем је Амерички институт доделио награду за животно дело.

Бил Козби, глумац који је дуго имао репутацију најпопуларнијег и најбољег америчког забављача, такође се нашао на листи најбогатијих глумаца. Козби је глумио у бројним филмовима, али ниједан није остварио онолику популарност колику су му донели његов рад на телевизији и серија Козби Шоу. У последњој деценији чак 50 жена оптужило га је за сексуално узнемиравање. Уколико буде био оптужен, глумац би могао да добије до 10 година затвора.

Џони Деп познат је као ексцентрик који интригира публику својим костимираним улогама попут оних у “Пиратима с Кариба”, “Чарлију и фабрици чоколаде”, “Едварду Маказоруком” итд. Филмови у којима је глумио зарадили су више од 2,2 милијарде долара у Америци и 4,7 милијарде у остатку света. Деп је три пута био номинован за Оскара, а освојио је Златни Глобус за улогу у “Ђавољем бријачу”. Нешто богатији од Депа је Том Круз, популарни амерички глумац и режисер, познат по филмовима “Топ Ган”, “Тропска олуја” и “Неколико добрих људи”. 

Сајнфелд

На врху листе најбогатијих глумаца налази се Џери Сајнфелд. који је постао је познат захваљујући улози у ТВ серији “Сајнфелд” која се приказивала до 1998. године. По завршетку серије, Џери је наставио да се бави стенд ап комедијом, гостовањима на телевизији и наступима по клубовима. Глумио је у неколико филмова и то најчешће самог себе.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести