Најзвучнија рокенрол имена под истим кровом

Шеснаести Новосадски концерт године одржаће се 12. децембра у Великој дворани СПЦ „Војводина”. Препознатљива манифестација традиционално ће окупити најзвучнија рокенрол имена

из Србије и региона. Ове године програм ће почети у 16 часова, а свирку ће отворити победник мини-фестивала „Нове снаге рокенрола”, ког ће одабрати стручни жири након новембарског концерта (претходно су одржана још два).

Списак имена гарантује добру забаву и звук за свачије уши. Загребачко „Хладно пиво” промовисаће албум „Дани затворених врата”, а „Партибрејкерси” песме с дуго најављиваног албума „Сиротињско царство”. „Гоблине” не треба посебно најављивати, а посебну занимљивост представља податак да је гитариста тог бенда Леонид Филиповић урадио дизајн за плакат овогодишње манифестације. Потпуно исто важи за „Ритам нереда”. Тај бенд, својеврсни домаћин концерта, промовисаће албум „То ниси ти”, док „Пикник с госн’ Бандаром” најављује врелу атмосферу у публици.

Велики повратак, после петнаестогодишње паузе, најављује „Дарквуд даб”, а љубитељи ирског звука нарочито се радују бенду „Ортодокс Келтс”. Метал-панк бенд „Мортал комбат” обрадоваће поклонике тврђег звука, док ће групе „Артан Лили” и „Ничим изазван” свакако привући публику нешто истанчанијег укуса.

Организатор најављује да је контингент улазница по цени од 1.000 динара одавно плануо. У продаји су („Гигс тикс”, „Париски магазин”, књижаре „Вулкан” и „Корнер шопови” широм Србије) остале карте за партер и запад 2 по 1.250 динара, као и за запад 1 по 1.350 динара, док ће на дан концерта, уколико их преостане, улазнице коштати 1.350 динара.

С. Савић

Филм о бенду „Лимуново дрво”

Пратећи програм „НС концерта године” одвијаће се у Културном центру града. Наиме, на Трибини младих биће приказан документарни филм редитеља Бранка Радаковића о бенду „Лимуново дрво”. Поменути бенд, у којем је свирао Милан Младеновић, 1979. године свирао је управо на Трибини младих.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести