Награда "Изузетна личност 2019" редитељу Здравку Шотри

БЕОГРАД: Редитељу Здравку Шотри уручена је награда "Изузетна личност 2019", коју додељује агенција "Фабрика".
zdravko sotra
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

На свечаној додели признања синоћ у Народном позоришту у Београду редитељу је награду уручио његов колега Милутин Петровић, који је поручио да је Шотрино дело у равни са великим светским режисерима.

"Много сам и ужасно радио, више од 60 година и себи више ништа не желим у животу, али желим Србији да јој крене на боље", казао је Шотра.

Признање за изузетног мушкарца филмском сценографу Миљену Кљаковићу Креки уручила је глумица Аница Добра, која је рекла да је он "легенда, и човек који је добио сва признања".

"Ово данас је посебно, јер је од нас, који га познајемо и волимо више него ''бели свет''", казала је Добра.

Кљаковић је изразио задвољство што му је нагаду уручила баш Аница Добра: "Зато ће ми ова награда бити дража. Захваљујем се свима који су ме предложили".

У категорији изузетна жена награда је додељена новинарки Ољи Бећковић, док је награда "Изузетни тим 2019" припала удружењу "Одбранимо реке Старе планине".

За младу изузетну личност ове године проглашен је Филип Кривокапић, који је заједно са својим тимом осмислио апликацију "Донорум", а која повезује донаторе хране и продавнице са онима којима су оброци највише потребни.

Народно позориште у Београду добитник је Плакете за изузетан допринос култури, док је признање за изузетну породицу године припало породици Марковић, која води "Креативни центар".

Награде су додељене у продукцији Агенције "Фабрика", а у жирију су била 22 члана из света културе, уметности, спорта и економије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести