Опера „Боеми”

Пучинијева опера “Боеми” биће изведена у уторак од 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта.

Ову оперску представу поставио је италијански ауторски тим, предвођен редитељком Катарином Панти Либеровичи.

–  У складу с више импресионистичким него романтичарским бојама и атмосфером, нарочито наглашеним у трећем чину, у плавичасто-сивкастој јутарњој сумаглици париског предграђа, као и префињеним визуелним идентитетом представе у целини, и разуме се, с одговарајућим музичким језиком ове, можда најлепше Пучинијеве опере, софистицирани реалистичко-романтичарски редитељски рукопис Катарине Панти Либеровичи, уноси у инсценацију ону неопходну изгубљену ведрину помешану с носталгичношћу и сентиментом, чиме постиже лепе реакције код публике – пише музичка критичарка Марија Адамов о овој представи.
Она такође издваја и амбијенте Париза “(стамбене зграде, обриси Ајфелове куле и архитектонски препознатљиве чувене грађевине, интегрисане у представу преко видео-бима)” који “кореспондирају с костимима Кристине Ачети, из 30-тих година 20. века, у које је, из епохе бидермајера, измештена радња Миржеовог романа ’Слике из живота боема’“.

У улогама су: Данијела Јовановић, Саша Штулић, Васа Стајкић, Небојша Бабић, Горан Крнета, Игор Ксионжик, Иван Дајић, Дарија Олајош Чизмић, Александар Толимир и други. Учествују Хор и Оркестар  СНП - а и Дечји хор „Бајићеви славуји“ Музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада, под диригентским вођством Александра Којића. 

Н. П-ј.

Читаоцима осам карата

Читаоцима “Дневника” поклањамо осам карата за “Боеме”. Добиће их читаоци који се у уторак од 12 до 12.15 часова јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитници ће улазнице моћи да подигну истог дана на портирници “Дневника”.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести