Размена представа

Протоколи о сарадњи Народног позоришта у Београду са Српским народним позориштем из Новог Сада и Сава центром потписани су у Београду. На основу њих СНП ће београдској публици представити „Приче из бечке шуме”

 у режији Иве Милошевић 28. новембра, а Народно позориште ће гостовати у Новом Саду са „Мајком храброст” редитељке Ане Томовић 8. децембра. У Сава центру ће бити изведени балети „Лабудово језеро” и „Крцко Орашчић”.

Управник СНП Александар Милосављевић је подсетио да сарадња између два позоришта датира још од 1868. и да је поред Сава центра који је други дом СНП-а од сада ту и Народно позориште.- СНП има веома богато искуство рада са коопродукцијом и врло смо расположени да са братском институцијом каква је Народно позориште кренемо у ту авантуру - навео је Милосављевић.      

Управник Народног позоришта Дејан Савић је најавио извођење опере „Кнез Игор” у Сава центру највероватније у оквиру Бемуса следеће године, као и гостовање „Даме са камелијама” у СНП у фебруару или марту 2015, а наговестио је и могућност сарадње у коопродукције опере „Поп Ћира и поп Спира” угледног композитора и академика Дејана Дестића.

Н. П.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести