Ко се боји Исидоре Данкан у Галерији Матице српске

Плесна представа “Ко се боји Исидоре Данкан” биће иведена у недељу у два термина од 17 и 19 часова у Галерији Матице српске у оквиру богатог програма поводом Дочека 7527. који се приређује у Новом Саду.
Glavna uloga poverena je balerini Uni Duraković  Foto: Jutjub
Фото: Главна улога поверена је балерини Уни Дураковић  Фото: Јутјуб

Представа је инспирисана аутобиографском књигом чувене америчке плесачице (1877-1927) Исидоре Данкан “My life“ а режирала је Геа Гојак. У овом мјузиклу наступа више од 40 младих плесача новосадског плесног студија Viva Dance Academy, али и њихови специјални гости плесачи и певачи, као и студенти Академије уметности у Новом Саду који су припремили глумачке и певачке сцене под палицом професорки Аготе Виткаи Кучера и Дијане Козарски.

Кореографију у мјузиклу потписује Гордана Орешчанин, која је иначе и потпредседница светске плесне организације од 2012. и добитница највиших међународних признања у модерном плесу као спорту и као уметности.  На мјузиклу је радио и кореограф Александар Бошков који је припремио кореографске чинове са најстаријим плесачима у овој представи.  Главна улога Исадоре Данкан поверена је балерини Уни Дураковић, једној од најуспешнијих младих балерина у Србији.  У осталим улогама су искусни плесачи Анђела Јоковић која игра П. Е. Сингера, другог Исадориног мужа, Кристаин Будинчевић који игра Е. Г. Крега, Исадориног првог мужа,  као и младе Лена Радоњић и Срна Матковић које тумаче Исадору Данкан у раној младости.  Једну од значајнијих улога у мјузиклу, лик Јесењина, одиграће студент глуме Академије уметности у Новом Саду, Роланд Ласло.    

За представу 94 атрактивна костима направила је костимографкиња из Новог Сада Кристина Бабић, док је за солисте врло захтевне костиме радила костимографкиња, иначе и некадашња балерина Вива Денса Наташа Вранешевић.

Представа у 17 сати намењена је деци, а у 19 сати одраслима. Улаз је бесплатан. 

Н. Попов

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести