Сепултурини „корени” у Београду

Две деценије после албум­а “Рутс“ (Roots) познатог бразилског метал састава Сепултура, браћа Кавалера - Игор и Макс поново ће удружити снаге

и одвирати пред публиком у Србији један од најупечатљивијих албума светске метал сцене. За поновно окупљање и рекапитулацију Сепултуриног албума из 1996. године изабран је понедељак 14. новембар и Дом омладине у Београду. Почетак је заказан за 21 сат, а на бини ће се појавити бенд Ремеди који предводи Никола Којић - Којот из Ајзбурна са којим је Макс Кавалера сарађивао у више наврата, али као певач бенда Соулфлај (Soulfly).

Ово је јединствена прилика да љубитељи Сепултуриног опуса виде на бини браћу Кавалера који је, иначе након албума „Рутс“ напустио бразилску хеви метал атракцију и оформио Соулфлај. На последњем албуму браће Кавалера у Сепултури, који је настао по мотивима из сна који је Макс имао у амазонској yунгли, између осталих гостовале су звезде као што су Џонатан Дејвис (Корн) и Мајк Патон (Фејт но мор).
У сусрет београдском концерту браћа Макс и Игор истичу да са радошћу чекају сусрет са публиком у Србији.

– Да, ми јако волимо Србију и ја лично имам посебне конекције са српским племенима. Биће то магично метал вече за памћење – каже Макс, а Игор се надовезује – Јако сам узбуђен што ћу први пут у животу свирати заједно са мојим братом у Београду. То ће бити догађај епских размера!
Улазнице за концерт у сали “Американа” Дома омладине продају се преко Евентим мреже по цени од 2.000 динара.

Александар Савановић
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести