Теофиловићи у Синагоги

Концертом браће Теофиловић 12. јануара у Синагоги, биће заокружен циклус божићно - новогодишњих концерата Музичке омладине Новог Сада, у чијој ће завршници

ови наши познати певачи представити песме са свог новог ЦД-а. Куриозитет је да је овај албум, под називом “Теофиловићи”, снимљен пре годину и по дана у Цркви Св. Јурја у Петроварадину, коју је МОНС с успехом промовисао као концертни простор пре неколико година.

Диск је снимљен у природној акустици, и то је јуче у сусрету са новинарима истакао Радиша Теофиловић, објашњавајући да су желели да нови албум сниме у простору одабраном као да је у питању концерт, односно наступ пред публиком.– Мислим да смо тиме добили неки документаристички ниво, и осећај да смо присутни, не само звучно, него да сваки човек, који пусти тај диск, осећа да смо негде близу, и да стојимо ту, са њим, заједно – напомиње Радиша Теофиловић.

На албуму се налази 11 песама, пореклом са Косова и Метохије, као и Македоније, које Теофиловићи одавно имају на репертоару, али их нису досад снимили, сматрајући да је тек сада сазрео тренутак за то. Албум траје двадесетак минута, што је, како напомиње Радиша Теофиловић, исто посебност, и зато ствара утисак као да је у питању слушање песме у једном даху.

Теофиловићи су 2013. имали концерт у Новом Саду, на којем су промовисали албум “Видарица”, реализован са гитаристом Мирославом Тадићем. Овог пута су снимили албум певајући “а капела”, а гост на концерту биће им композитор и пијаниста Марко Марић, с којим ће, како најављују, дочарати и један нов музички простор.

Н. П-ј.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести