Тестенине и чипс као пут до Оскара

Џорџ Клуни је за улогу агента у филму “Сиријана” за само месец дана добио готово 14 килограма. У “Сиријани” глуми агента који годинама

није био на терену, и глумац је желео да изгледа гојазно, попут некога ко ради канцеларијски посао.

- Једноставно сам се месец дана преждеравао тестенинама. Јео бих све док ми не буде мука - рекао је Клуни, који је за ову улогу добио Оскара.
Слично је прошла и Рене Зелвегер за улогу у “Дневнику Бриџит Џоунс”. За улогу је набацила десет килограма, јер главна јунакиња филма мучи с килограмима, па је и Рене морала да буде гојазна.

Џерард Батлер је за улогу Леониде, краља Спартанаца, седам месеци редовно вежбао да би изгледао попут правог Спартанца. Од 2006, када је снимљен филм, медији стално коментаришу његов изглед и скоро никада не пропуштају прилику да га упореде с Леонидом и његовим савршено исклесаним телом. Шарлиз Терон је за улогу проститутке и серијског убице Ејлин Вурнос морала да се угоји око 15 килограма. Шарлиз је у том периоду појела више чипса него икада раније, а на крају је награђена и Оскаром.

За разлику од ње и Клунија, Мет Дејмон је за улогу војног ветерана у филму “Храброст у борби” морао да смрша 20 килограма. Трчао је двапут дневно и јео минималне количине хране. Иако је та улога била једна од мањих у филму, она се Дејмону исплатила јер су га приметили бројни признати холивудски режисери, укључујући и Френсиса Форда Кополу. Иако је улога била сјајна за његову каријеру, не може се рећи исто за његово здравље. Дејмон и данас пати од поремећаја нивоа шећера у крви и десет година након што је филм снимљен мора да узима таблете да би ситуацију држао под контролом.

Глумац који је пролазио кроз највеће трансформације за своје улоге је Том Хенкс. Једна од највећих промена била је за филм “Бродолом живота”. Прво се за улогу угојио 20 килограма (први део филма), а затим морао драстично да изгуби на тежини. Гладовао је скоро годину дана. Хенкс је 2013. открио да има дијабетес типа 2, а лекари наводе да су делом за то криве драстичне дијете. Сличан губитак килограма био је неопходан и за улогу у “Филаделфији”, за коју је глумац добио Оскара.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести