Трифуновић: Жељни смо лепе комедије

Комедија редитеља Владана Николића "Бурек" у биоскопе долази 5. маја, а главне улоге тумаче браћа Сергеј и Бранислав Трифуновић, који први пут

заједно играју у филму.
"Привукла ме је комедија. Мислим да смо мало жељни тако неке лепе комедије и притом тај склоп разноразних људи који се налазе на грчком оствру. Ту су Грци, Енглези, Американци које је судбина довела на једно место. Занимљива је прича", истакао је Бранислав Трифуновић у изјави Танјугу.
На веома оригиналан и духовит начин, глумци из Грчке, Србије, Америке и са Кипра, кроз причу представљају свако свој народ, што и чини срж овог филма.

У свему томе, свако од тих ликова упознаје неког новог ко му мења живот, а упознају се на порцији бурека.
Трифуновић је приметио да главне актере повезују разноразне срећне и несрећне околности које су их довеле на то острво, али да су сви ти проблеми у другом плану.

"Филм је комедија и важно је шта ће људи понети из биоскопа, а то је сигурно осмех", истакао је Трифуновић.
Популарни глумац је рекао да филм делом говори о економским проблемима, о ономе што је задесило Грчку, Америку, Србију.
"Ту је један полупараноични милионер из Њујорка који је схватио да ће на том месту преживети, два Србина који су кренули на море, али погрешили остврво. Међутим, мислим да је све то иза и да та цела криза, која нас је задесила, није главна тема", додао је Трифуновић.

Бурек, према његовим речима, представља нешто што разумеју сви на овим просторима и то је оно око чега ће се сви ликови на крају и скупити.
Трифуновић је рекао да га је овом пројекту привукла и прилика да први пут игра заједно са братом.
"Дивно смо се провели те две недеље. Јако смо се добро забављали и битно је да је то остало на филму, та енергија, не само нас двојице, него свих нас", истакао је Трифуновић.

Глумац верује да ће публика после филма "Бурек" из биоскопа изаћи добро расположена.
"Важно је да се гледаоци опусте, побегну од свог ужаса који нас окружује и увиде да је најбоље бити међу добрим људима", поручио је Трифуновић.
Редитељ Владан Николић познат је публици по филму "ЉУБАВ", а поред браће Трифуновић, глумачку екипу чине Вилијам Лирој, Катерина Мисихрони, Џејсон Гречаник и Јоргос Нанурис.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести