У Суботици почиње фестивал “Дезире”

У Суботици у суботу, 29.новемба, почиње фестивал савременог позоришта “Дезире”. За кратко време пробивши се на велику фестивалску сцену, организује га Позориште “Костолањи Деже”.

До 5. децембра, публика ће моћи да види 13 представа из неколико европских земаља, међу којима су и представе Беле Пинтера, Борута Шепаровића, Оливера Фрљића, Шандора Жотера, Андраша Урбана...

Као што досадашњи концепт и фестивалски ред налажу, на програму ће бити представе из граничних делова репертоара, који представља неке од најинвентивнијих и најбољих позоришта данашњице. Нема мејнстрима, нема алтернативе, ВИП-а, протокола, то је један од заштитних знакова “Дезире” фестивала. Нема строге поделе између плесног, драмског и позоришта преформанса.

Фестивал “Дезире”, окупираће скоро све градске сценске просторе у Суботици, “Костолањи Деже”, “Лифка”, “Јадран”... У Модерној галерији “Ликовни сусрет” биће одржан пратећи програм назван “Академија Дезире”, на којој ће моћи да се прате разговори, предавања, радионице, презентације, у којма ће учествовати позоришни уметници Стефан Рикордел, Адријен Ход, Золтан Балаж, Ивица Буљан, Чаба Хорват, Тијери Смитс.

Као и увек у складу са приликама, овогодишњи “Дезире” красиће слоган са потернице из вестерна “Жив или мртав”.

И. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести