Узбудљиви градови

У новосадској галерији Бел арт у петак, 16. децембра, у 19 часова биће отворена изложба Вука Вучковића „Узбудљиви градови - Нови Сад, Београд, Њујорк”.

Најновију серију Вучковићевих слика представљају радови великог формата, рађени техником уљаних боја на платну. “Себе стављам у улогу бележника - ликовно правим забелешку града у садашњици. Борим се за очување лепоте града, подсећам на њу. Покушавам да истакнем добре ствари које чине један град, да га у позитивном светлу прикажем староседеоцима и туристима. Моја намера је да кроз ову серију слика подстакнем у посматрачу жељу да прошири своје знање о култури и историји градова које сликам, са идејом да кад научимо, онда ћемо разумети, а кад разумемо онда ћемо чувати и неговати”, речи су Вука Вучковића.

Овај тидесетогодишњи уметник дипломирао је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду, где је уписао и докторске студије сликарства. До сада је излагао на 17 самосталних и преко 100 колективних изложби у земљи и иностранству и добитник је више награда за своје стваралаштво, међу којима и признања Арт клинике „Перспективни”...

М. С.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести