Врхунска интерпретација бираних духовних песама

Изузетан концерт Дивне Љубојевић и хора „Мелоди“ у зрењанинском Културном центру, и жал што велика сала није била дупке пуна, јер овакав догађај заслужује већи одзив публике у граду на Бегеју.

А сви који су дошли да чују Дивнин „анђеоски глас“, што је епитет који је прати већ годинама, нису се покајали, јер уживали су у врхунској интерпретацији бираних духовних песама православног истока. Није ни чудо што Дивну и њен хор „Мелоди“ сматрају аутентичним промотером и проносиоцем српске, византијске и свеукупне православне културне баштине. Звезда вечери, Дивна Љубојевић, након концерта стрпљиво је потписивала ЦД-ове и фотографисала се са поштоваоцима њеног рада.

– Увек сам одушевљена када имам концерт негде у Србији, и Зрењанин није изузетак у том погледу. Одавно нисмо имали овако интензивне наступе на домаћој сцени, јер је 15 година наша каријера била везана за иностранство. Ова турнеја по Србији је у ствари поводом 25 годишњице рада хора  „Мелоди“, а ми путујемо, певамо и лепо нам је – рекла нам је Дивна Љубојевић, коју, као и њене колеге из хора, чекају наступи у Вршцу, Сомбору...

Дивна није крила ни одушевљење чињеницом да је ЦД са духовном музиком, коју интерпретирају она и њен хор, најпродаванији у продукцијској кући ПГП РТС у овој години: „Фасцинирана сам чињеницом да један диск на којем је садржина духовна музика, најпродаванији, у једној средини и општој атмосфери у којој влада све друго осим духовности, духовне музике и онога што је стварно култура. То стварно импонује и охрабрује”.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести