Завршен фестивал „Вршачка позоришна јесен”

Најбоља представа фестивала “Вршачка позоришна јесен” је “Доктор Нушић” Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Кокана Младеновића, копродукцији Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Ова представа донела је Кокану Младеновићу и награду за најбољу режију. Обе одлуке су донете већином гласова, док је једногласно награђен глумац Саша Торлаковић, за улогу Животе Цвијовића у поменутој представи.     

Другу глумачку награду добио је Горан Јевтић за улогу Живке у представи “Госпођа министарка”, у  адаптацији и режији  Татјане Мандић Ригонат и извођењу београдског Позоришта “Бошко Буха”. Ова одлука је донета једногласно.

За најбољу младу глумицу проглашена је Миња Пековић, која је играла Виолу / Цезарију у представи “Богојављенска ноћ”, у режији Егона Савина и извођењу Српског народног позоришта. Одлука је донета једногласно. Специјална награда додељена је Ивану Вукову, за улогу адвоката у представи “Ожалошћена породица” Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Владимира Лазића и извођењу Народног позоришта “Стерија” из Вршца.

Награде је доделио жири у којем су били Рада Ђуричин, председница, Душан Белча и Мирослав Мики Радоњић. Фестивал у Вршцу се вечерас у 20 часова затвара извођењем представе “Ја нисам Антигона / I'm not Antigone” у режији Петра Петковшека, и копродукцији НП “Стерија” и Вивијен фон Абендорф.

Од 23. октобра, у конкуренцији 22. међународног фестивала класике “Вршачка позоришна јесен”, било је изведено шест представа наших и иностраних театара, у избору селектора Миливоја Млађеновића.

Н. Пејчић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести