Зона и Мане најпре у Сремчевој родној вароши

Филм “Зона Замфирова - други део” у режији Југа Радивојевића поклоници филмске уметности из Сенте и околине биће први у прилици да виде сутра на свечаној претпремијери,

као и на још две пројекције у Дому културе у овом граду крај Тисе, родном месту Стевана Сремца, по чијем чувеном делу “Зона Замфирова” је пре петнаест година први пут екранизована љубавна прича о Зони и Манету.

Сценаристи Ивана и Мирослав Митић написали су причу “Зона Замфирова – други део” о животу у браку чувеног пара две године након венчања. У наставку, њихову љубавну сагу дочараће Бранкица Себастијановић као Зоне и Милан Васић као Мане.

Главни протагонисти и њихова борба да сачувају брак, смештени су у период између 1905. и 1908, а продуцент филма Мирослав Митић, који је заслужан и за први филм “Зона Замфирова”, каже како је кроз омиљену љубавну причу дочарана лепота наше земље у том периоду, али и проблеми са којима се суочавају млади брачни парови.

– Обухватили смо неколико круцијалних породичних проблема који једнако тиште младе људе и тад и сад. Уверен сам да ће филм на најлепши начин промовисати породицу и наше друштво – наглашава продуцент Мирослав Митић.

Глумац Милан Васић каже како му се чини да је улога Манета писана управо за њега:
– У филму имамо трагедију, драму, комедију, акцију и срећан крај, све што је потребно за прави, велики филм.

Поред Бранкице и Милана, у филму глуме и Љиљана Стјепановић, Љиљана Драгутиновић, Тања Бошковић, Милан Лане Гутовић, Иван Бекјарев, Горан Јевтић, Нела Михајловић, Бранко Ђурић, Драган Вујић Вујке, Мики Крстовић, Југослава Драшковић, Милан Калинић, као и гост из Македоније глумац Никола Ристановски који тумачи Хаџи Замфира.

М. Митровић 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести