Сачма ловца погодила у стомак

Роберт Б. (45) из Хоргоша рањен је у недељу у јутарњим сатима из ловачке пушке, приликом одласка групе ловаца у ловиште у атару Хоргоша.

У штуром саопштењу полиције наводи се да су припадници Министарства унутрашњих послова у Кањижи против Стевана М. из Хоргоша, ловца чија пушка је опалила из непажње, поднели кривичну пријаву због постојања основа сумње да је починио тешко кривично дело против опште сигурности.

Тужилац Основног јавног тужилаштва у Сенти Мирко Гашовић потврдио је за наш лист да је приликом одласка у лов у преподневним сатима група од 19 ловаца била у тракторској приколици, а док су се возили у ловиште, у једом тренутку опалила је пушка Стевана М. из Хоргоша и погодила његовог колегу из месног ловавчког друштва Роберта Б.

– Сачма је несрећног ловца погодила у стомак, при чему је, по првим налазима лекара, неколико комада сачме завршило у његовим плућима. Погођени ловац је претрпео тешке телесне повреде, опасне по живот, и у тешком стању је најпре пребачен у Општу болницу у Суботици, а потом у Клинички центар Војводине у Нови Сад – рекао је Гашовић.

Он је додао да против Стевана М. није одређивана мера задржавања јер за то нема основе, будући да је почињено дело из нехата, да је до несреће вероватно дошло због неопрезности и непажње, али да треба сачекати и резултате вештачења оружја.

Хоргошки ловци су се у недељу ујутро, након окупљања у Ловачком дому, упутили у уобичајени кружни лов на зечеве и фазане, а нико није ни слутио да ће доћи до тешког инцидента. Све околности, како је дошло до тога да пушка ненадано опали и Роберту Б. нанесе тешке повреде, опасне по живот, треба да расветле истражни органи.

Међу овдашњим ловцима и житељима Хоргоша сазнање о тешком инциденту који се десио при одласку у лов примљено је с великим запрепашћењем, неверицом и узнемирењем. Јер, Стеван М. је искусан ловац, дугогодишњи председник Ловачког друштва „Граничар“ у Хоргошу и Ловачког удружења „Капетански рит“ у Кањижи, а он и тешко повређени Роберт Б., који у месту држи вулканизерску радњу, угледни су житељи тог пограничног места у кањишкој општини.    

М. Мр.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести