Двеста бесплатних школарина

СОМБОР: На Педагошком факултету у Сомбору, који баштини традицију најстарије високошколске установе у Срба одржан је „Дан отворених врата“ за ученике сомборске гимназије „Вељко Петровић“.

Сомборски гимназијалци су обишли факултет, што ће им помоћи да, при одлучивању за наставак школовања, можда изаберу студирање у граду у коме се налазе корени српске нововеке писмености и просвете оличене у стварању „Норме“ Аврама Мразовића (потоње Препарандије), далеке 1778. године.

Декан Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић, се у амфитеатру обратио гимназијалцима обавестивши их да се ове године, поводом 200-годишњице пресељења Препарандије из Сентандреје у Сомбор, припрема 200 бесплатних школарина. Студенти су извели кратак уметнички програм, а са могућностима школовања на Педагошком факултету ученике је упознала проф. др Радмила Богосављевић. Сомборски гимназијалци су затим обишли кабинете природних наука, за математику, биологију и информатику, и упознали се са радом драмског студија.

У Деканату Педагошког факултета, декан проф. др Жељко Вучковић и директор гимназије „Вељко Петровић“ др Ладислав Фекете, потписали су споразум, којим се предвиђа остваривање и унапређивање сарадње у области образовно-васпитне и научноистраживачке делатности између ове две сомборске просветне установе са дугом традицијом образовања ђака.

М. Мћ

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести