Орлић: О социјалистима на страначким органима

СНС се ни са ким не свађа, рекао је заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић, наводећи да је однос социјалиста према напредњацима нешто што дефинитивно

треба да расправљају страначки органи СНС.

Поводом реаговања СНС-а на изјаву социјалисте Бранка Ружића, Орлић је рекао да оно што се чуло од СНС биле рекације на одређене текстове, написе и изјаве у дневној штампи, које „ми нисмо иницирали, које нисмо ни на који начин тражили и које дефинитивно нисмо заслужили”.

„Сматрам да је то питање односа можда појединаца, а можда и не појединца према СНС, али то је дефиниитвно нешто што треба да расправљају страначки органи”, сматра Орлић.

Наводећи коментаре на рачун СНС-а и председника владе, Орлић је поручио социјалистима да то није однос према коалиционим партнерима и председнику владе у којој и сами учествују.

Поводом навода потпредседнице СНС-а Марије Обрадовић да је Бранко Ружић „сецикеса” и питања да ли је то увредљиво обраћање, Орлић се позвао и на лексикон.

Навео је да поред изворног значења које би требало да упућује на човека који се користи туђим стварима без одговарајуће ауторизације, може се наћи и термин „човек нижих слојева друштва који се прехрањује нечасним поступцима према друштву”.

„Пошто је реч о политичкој изјави, читајте је тако као политичко упућивање на нечасне поступке”, каже заменик шефа посланичке групе СНС.

Поводом навода опозиције о ванредним парламентарним изборима, Орлић напомиње да смо много тога чули и тек ћемо чути од те „такозване опозиције” која, наводи, треба да се усагласи да ли се радује или стрепи од могућности ванредних парламентарних избора.

„Како ствари стоје, не постоји сагласје по том питању, неки се и даље понашају као да су у страховитој паници, али то треба разумети с разлогом”, рекао је Орлић.

Упитан да ли размишља о ванредним парламентарним изборима, Орлић каже да размишља о председничким изборима 2017.

С. Ст.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести