Нови Сад
Без подневне кафе  Фото: архива Дневника
Угоститељи у нашем граду ће у среду од 12 до 13 часова затворити кафиће и сат времена провести испред затворених објеката, незадовољни начином на који представници Министарства финансија – Пореске управе спроводе контроле ради сузбијања сиве економије.
slika
У Скупштини града уприличена изложба о Историјском архиву(Фото: Град Нови Сад)
Поводом 60 година од оснивања Историјског архива Новог Сада у Скупштини града уприличена је изложба која приказује рад те установа од 1954. године до данашњих дана. Материјал на изложби подељен је у седам целина на 18 паноа
Са рафова нестају и млечни производи (Фото: Р. Хаџић)
Због немаштине, незапослености, малих плата и пензија, Новосађани су све чешће приморани на то да се након плаћених рачуна, стана и осталих месечних дажбина сналазе како да напуне фрижидере.
И даље у употреби два контејнера с 28 места (Фото:  архива Дневника)
Преноћиште Центра за социјални рад за бескућнике биће ускоро спремно да прими прве кориснике. Како сазнајемо од супервизорке у Центру за социјални рад Душанке Зорић, припреме су у току и преноћиште би могло бити отворено ове седмице,
У понуди бројне врсте цвећа, луковица и зачина (Фото: С. Шушњевић)
Ових дана СПЦ „Војводина” одише четинарима, разноликим цвећем, колачима, чајевима и медом, све у свему – „Новосадском јесени”. Та велика еколошка манифестација, коју организује Покрет горана Новог Сада уз подршку Градске управе за заштиту животне средине,
Нови Сад: од 9 до 12 сати: улице Темеринска 32А–34 и Гундулићева 2, од 12 до 14: Футошка 71–75, од 8 до 10: Хајдук Вељкова 5–7 и хотел „Сајам”. Каћ: од 8 до 13: део насеља Каћ од Улице Саве Малешева до Улице ЈНА и повремено у појединим улицама насеља.
Књиге су сада у неусловној кући у Улици карловачких ђака 4
Пресељење библиотеке „Бранко Радичевић” из неусловне куће у Улици карловачких ђака 4 у приземље објекта у Прерадовићевој улици 1а, прекопута пијаце у Сремским Карловцима, све је извесније. Након што је лане локална самоуправа донела одлуку

Остале вести

Избегличко насеље у Улици Дока
Сремски Карловци су на прагу трајног решавања проблема недостатка крова над главом за још 12 избегличких породица, и то у склопу регионалног стамбеног програма којим су, осим Србије и БиХ, обухваћене и Хрватска и Црна Гора.
20 Окт 2014
slika
Фото:  архива Дневника
Грејна сезона почела је средином прошле недеље, а како кажу из ЈКП „Новосадска топлана“ до сада није било хаварија због којих би се грејање морало прекидати. Како истичу, на смањење броја хаварија највише је утицала реконструкција дотрајалих деоница вреловода.
20 Окт 2014
slika
Због радова на водоводној мрежи, без воде ће од 8 до 16 часова данас бити део Улице Мирослава Антића од Жарка Зрењанина до Васе Стајића, Милете Јакшића, Војвођанских бригада и део Улице Васе Стајића од Павла Симића до Мике Антића, најављују из „Водовода”.
20 Окт 2014
slika
Најављен богат програм прославе (Фото: град Нови Сад)
Град Нови Сад ће у четвртак обележити 70 година од ослобођења и победе над фашизмом. Тим поводом, предвиђен је програм који ће се одржати на више места у граду.
20 Окт 2014
slika
Фото: архива Дневника
Око 30 празних локала у СПЦ „Војводина“ наћи ће се у четвртак у подне на лицитацији у покушају предузећа да после вишегодишњег неиздавања дође до нових закупаца. Спенс је за то понудио цене 50 одсто ниже од тржишних у првој години закупа.
20 Окт 2014
slika
„Градско зеленило” је за четири месеца, до 12. октобра, покосило чак 21 милион квадратних метара травнатих површина, што је, мерено величином фудбалских стадиона као што је „Звездина” „Маракана”, безмало две стотине стадиона, похвалили су се из овог предузећа...
19 Окт 2014
slika
Ускоро и потпорни зид чува Чајничку улицу
Не занемарујући решавање комуналних проблема самог града, Завод за изградњу ових дана интензивно ради и на олакшавању живота житеља приградских насеља.
19 Окт 2014
slika
 Колекција Бате Спасојевића са флоралним мотивима (Фото: Ф. Бакић)
Најпосећенија ревија на Националној недељи моде у Новом Саду, збила се срећне треће вечери - колекција Бате Спасојевића, за коју се тражила столица више, стајало са стране, вирило кроз стаклена врата и тапшало на готово сваки модел.
18 Окт 2014
slika
Буковац
У организацији месне заједнице Буковац, новосадског друштва „Спорт за све” и под покровитељством Града Новог Сада – Управе за спорт, у Буковцу ће у недељу бити одржан Дан спортских активности.
18 Окт 2014
slika
Бубица или „хај тек” превара
Од када је света и века, бивало је оних, учењу мање приљежних, ученика и студената, који су користили својеврсне недозвољене пречице, не би ли себи приуштили боље, или тек прелазне оцене на испитима, а са напретком технологије развијају се и методе варања.
18 Окт 2014
slika