Нови Сад
Фото: Б. Лучић
Данас око поднева урушио се кров Словачког културног центра “Павел Јозеф Шафарик” у Улици Вука Караџића 2а. Већи део крова пао је на улицу, а на срећу нико од запослених у Центру или пролазника није повређен.
slika
НВО сектор у клин, институције у плочу
Мада је први пут најављена још 2. јуна, изградња 150 паркинг места код Спенса на слободној јавној површини између два булевара, Ослобођења и цара Лазара,
Опреза никада доста
Сезона купања је одавно почела. Иако време и њене промене не можемо ухватити ни за главу ни за реп, Новосађани ипак грабе сваки слободан тренутак да се освеже и забаве на некој од плажа које су им на располагању у граду и околини.
Фото: Р. Хаџић
Варљиво спарно лето и високе температуре изазивају бројне здравствене тегобе и то не само код људи, већ и код животиња. Како кућни љубимци, али и луталице, зависе од човекове помоћи,
Нови Сад: од 8 до 13.30 часова: повремено у појединим деловима насеља Телеп, од 8 до 11 сати: Сајлово 2, улица (50 Нова) од 1 и 2 до 19 и 16, од 11 до 12.30 сати: улице Ћирила и Методија 160, 164-176, 182-192 и 107-141,
Породица Пенић најбоље уклопила амбијент куће и баште
Овогодишња наградна акција “Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца”, коју од 1996. године организује Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца, завршена је обиласком и оцењивањем пријављених.
Кванташка пијаца једна је од најпопуларнијих новосадских пијаца. Својом дугом традицијом и великим избором домаћег воћа, поврћа, намирница, али и страних производа, привлачи многе наше суграђане током целе године,

Остале вести

Јавно комунално предузеће “Зеленило” је за данас у подне у просторијама фирме на Спенсу заказало јавну лицитацију за преосталих седам пословних објеката на Штранду, који су остали после првог и другог круга издавања.
22 Јул 2014
Изградња новог паркинга код Спенса почела је јуче, саопштено је из Завода за изградњу града. Паркинг ће се налазити на слободној јавној површини између Булевара ослобођења и БУлевара цара Лазара, поред постојећег паркинга.
21 Јул 2014
slika
Људмила Беређиова Ступавска (фото: Р. Хаџић)
Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице није потврдио избор професорке словачког језика и књижевности Људмиле Беређиове Ступавске за директора Основне школе “Људовит Штур “ у Кисачу,
21 Јул 2014
slika
Дечја креативност на делу
Креативним радионицама у предшколској установи “Земља чуда”, Дечјем културном центру и у Занатско образовном центру “Аџија” започеће пета недеља манифестације Новосадско “Биг” дечје лето.
21 Јул 2014
slika
После скупштинске одлуке којом је потврђена измена Програма инвестиционих активности за 2014. годину , Јавно комунално предузеће “Лисје” ће ове године добити за 80 милиона динара више из градске касе.
21 Јул 2014
slika
Радници ЈКП “Градско зеленило” почињу уређење Дунавског парка у делу око језера, где треба да буде постављена нова заштитна ограда и попрвљена стара, коју су уништили вандали.
21 Јул 2014
slika
Фото: Р. Хаџић
Током летњих месеци, поред планирања годишњих одмора, неизбежно је размишљање о томе коме ћемо оставити кључ да би палио светло у стану и на тај начин “сигнализирао” потенцијалним лоповима да је домаћин ипак ту.
21 Јул 2014
slika
Станови на удару у преподневним сатима  Фото: архива Дневник
Лето је некада, барем у Новом Саду, важило као не само сезона годишњих одмора, већ и као сезона провала у куће и станове, али, по речима шефа групе за тешке крађе Полицијске управе Нови Сад Горана Миљановића, тај тренд се изгубио у последњих пет година.
21 Јул 2014
slika
Фото: Б. Лучић
Обнова Рибље пијаце почеће половином септембра, а радови, за које је обезбеђено 16 милиона динара, требало би да буду готови до краја године.
20 Јул 2014
slika
Куће од 15 до 200 хиљада евра
Прошетате ли се сремскокарловачким улицама, тешко се може десити да не приметите бројне огласе у прозорима кућа, којима власници оглашавају продају својих некретнина.
20 Јул 2014
slika