Нови Сад
Изградња моста преко канала ДТД на четвртој деоници Булевара Европе са прилазним конструкцијама, почела је јуче, а како саопштавају из Завода за изградњу града ради се о најзначајнијој инвестицији из овогодишњег Програма уређивања грађевинског земљишта.
slika
Фото: Р. Хаџић
Уклањање 50 преосталих радиоактивних громобрана (РАГ) широм Новог Сада, за које је законски рок био до 23. маја, још није почело. Овај посао одлаган је протеклих пет година, пре свега због недостатка новца, а крај читавог процеса и даље се не назире.
Фото: Б. Лучић
Према речима Александра Башића, члана Градског Већа за урбанизам и заштиту животне средине, јулским ребалансом буyета предвиђено је 50 милиона динара за исплату запослених у ЈКП „Стан“који добровољно желе да оду из фирме.
Дистрибуција решења о порезу на имовину почеће у понедељак, 4. августа. Како саопштавају из Градске пореске управе, до кашњења у подели решења дошло је због измене Закона о порезу на имовину и новог начина обрачуна пореске обавезе.
Радови као разлог за препирке (Фото: Р. Хаџић)
Истина је да су у јеку годишњи одмори и да би, самим тим, требало да буде мање суграђана у Новом Саду, али на Футошкој пијаци то никако није разлог опале продаје. Напротив, како тврде продавци на овој пијаци, радови на раскрсници Булевара ослобођења и Јеврејске и Футошке улице начисто праве пометњу у саобраћају, па самим тим и у њиховом раду.
Димитрије Ердељан
Од две сребрне медаље, које су представници Србије освојили на Међународној информатичкој олимијади, одржаној од 13. до 20. јула у Тајпеју на Тајвану, једна припада Новосађанину Димитрију Ердељану.
Биоскопи: Арена синеплекс, Булевар Михајла Пупина 3, 447-690: „Залеђено краљевство” (16), „Лоше комшије” (22.25) „Ко преживи причаће” ( 22.15), „Тврд орах” (14.15, 16.15), „Грдана, зла вила” (18.10), „Како да дресирате свог змаја” (13, 15.45), „Трансформерси” (17),

Остале вести

Најпознатија сремскокарловачка манифестација, “Карловачка берба грожђа”, ове ће године бити одржана нешто раније него обично, тачније од 18. до 21. септембра.
31 Јул 2014
slika
Ова раскрсница реконструисана је 2007. године ( Фото: Р. Хаџић)
Аутобуси на градским линијама 1 (Клиса - Центар - Лиман 1) и 11 а (Железничка станица - Болница - Лиман - Железничка станица) и у приградском превозу за Каћ, Будисаву, Ковиљ и Пејићеве салаше од понедељка, 4. августа па до краја месеца саобраћаће другим путем
31 Јул 2014
slika
Фото: Р. Хаџић
Давно су прошла времена када се цвеће поклањало само у „посебним” приликама каквог рођендана, годишњице или Осмог марта.
31 Јул 2014
slika
У “Изби” се смењују културна дешавања (Фото: Н. Стојановић)
У Кафе-галерији „Изба” у току је радионица анимираног филма, који се ради техником стоп моушн анимације. За петак вече је планирано снимање друге сцене, односно анимација карактера.
31 Јул 2014
slika
У Адицама гнездо смештено на далеководном стубу (Фото: Катарина Пауновић)
По попису рода у Србији, које ових дана завршава Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, Нови Сад се дичи са три гнезда ове птице, уобичајено повезиване за сеоске сокаке и руралу идилу.
31 Јул 2014
slika
Нови Сад: од 8 до 10 сати улице: Ж. Ћулума 56-100, 87-101, А. Урбана 4-8, 3-7, Футошки пут 40А, Ж. Продановића 54-68, 53-67, И Секулић 44, 43, 89, С. Петровића ББ, Ђ. Крстића 22-68, 21-67, фирме: Сателитска пијаца, обданиште, трафика и локали на пијаци, од 10.30 до 12.30 сати
30 Јул 2014
slika
 Проблем где га не би смело бити  Фото: архива Дневник
Мада ово лето обилује готово редовним пљусковима, проблем са преливеном атмосферском канализацијом још се није појавио у обиму у ком то зна да се деси, кажу у Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација”. - Систем одвођења атмосферских вода, који је у надлежности нашег предузећа функционисао је до сада без проблема,
30 Јул 2014
slika
Увод у тржишну економију  Фото:  Л.Радловачки
Да је ситуација у држави тешка, осећају и малишани који све више развијају својеврсни бизнис на улицама града продавајући силиконске наруквице које сами праве. Чак ни спарина која данима притиска град не успорава рад ове деце која су осетила драж зарађеног новца,
30 Јул 2014
slika
Александар Башић Фото: Б. Лучић
Члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Александар Башић у рубрици “Интервју петком” говориће о актуеленој теми почетка изградње паркинга у непосредној близини Спенса, што је градска инвеситиција која је наишла на негодовање дела невладиних организација
30 Јул 2014
slika
Светлоплава фасада доста о селу каже  Фото архива Дневник
Јесте стереотип, али не значи да није иситнит. Довољно је проћи било којим војвођанским селом, па ако у њему има више од две-три фасаде окречене у нежно плаву боју, познаваоцу прилика је јасно да се налази у насељу овдашњих Словака.
30 Јул 2014
slika