Нови Сад
– Од Владе Србије тражимо да се уваже правни и имовински, односно економски интереси Града Новог Сада у ДП „Нови Сад – Гас” и у току је израда нацрта закључка тог предлога, који би био представљен на седници Градског већа,
slika
Фото: Р. Хаџић
Као што је то обичај у многим светским градовима, и наши суграђани су почашћени уличним сајмом књига, који се сваке године одржава испред Српског народног позоришта у организацији Независног удружења издавача Војводине (НУИВ).
Пројекција видео-радова Изабеле Олдак, као и разговор о њима, одржаће се у четвртак од 19 часова у просторијама Америчког кутка, Петра Драпшина 3.
Милош Тубић у разговору с нашом новинарком Наташом Радман
Директор „Тржнице” Милош Тубић посетио је „Дневник” и у разговору за рубрику „Интервју петком” говорио о претходним улагањима у градске пијаце и позитивним резултатима инвестиција за које је, како каже, заслужан цео тим тог предузећа.
Прво атлетско надметање на обновљеном терену (Фото: Ф. Бакић)
У Основној школи “Јожеф Атила” на Телепу, у Шарпланинској 28, јуче је отворен уређени атлетски полигон, а врпцу на тркачкој стази су пресекли градоначелник Милош Вучевић и директор школе Драган Утржан.
Од 558 узорака воде узетих током августа из Фабрике воде и водоводне мреже у Новом Саду, 530 или 95 одсто здравствено је исправно, потврдила је анализа у Институту за јавно здравље Војводине.
Астрономско друштво Нови Сад (Аднос) у четвртак у просторијама Планетаријума код Музеја града на горњем платоу Петроварадинске тврђаве организује научно-популарно предавање на тему „Астрономски путопис из Јерменије”.

Остале вести

 У Дечјем селу пажљиво пратили проверу двоточкаша (Фото: С. Шушњевић)
Овогодишња Европска недеља мобилности, која се одржава под слоганом “Наше улице – наш избор”, почела је јуче и трајаће до понедељка, 22. септембра. Уједно, и Светски дан без аутомобила биће обележен последњег дана манифестације,
16 Сеп 2014
slika
Јелена Огњановић показује награђен рад наших малишана
Дечји групни рад “Дворац” малишана из вртића “Цврчак” изабран је за један од пет најбољих радова на 36. међународном конкурсу за ликовне радове деце и омладине “Моја авантура у музеју” у Окружном музеју у Торуњу, у Пољској.
16 Сеп 2014
slika
Малишани уживају у вртићу „Лилипут” (Фото: Б. Лучић)
За програм субвенционисања боравка деце у приватним вртићима пријавило се више од хиљаду родитеља, за чије малишане није било места у ПУ “Радосно детињство”.
16 Сеп 2014
slika
Сваке године тезге пуне грожђа и вина
Припреме за овогодишњу “Карловачку бербу грожђа”, која ће бити одржана у Сремским Карловцима од 18. до 21. септембра су у завршној фази. У општинском Одељењу за урбанизам, комуналне послове и заштиту животне средине још увек се склапају уговори о закупу продајних места,
16 Сеп 2014
slika
Представљање књиге „Жена која плаче” Сое Валдес одржаће се у петак, у 19 сати, у Културном центру, Католичка порта 5. О роману ће говорити ауторка, а преводиће Бојана Ковачевић Петровић.
16 Сеп 2014
slika
Градоначелник желео да чује како може да се помогне приватном сектору
Градоначелник Милош Вучевић обишао је Књиговодствену агенцију “Кларис” у Новом Саду, где је разговарао с власницом и директорком ове фирме Љубицом Ђајић о тешкоћама с којима се срећу њени клијенти који долазе из мале привреде.
16 Сеп 2014
slika
Предузетништво треба развијати и код пчелара (Фото: Н. Стојановић)
У оквиру пројекта под називом “Липов мед за одрживи развој дунавског микрорегиона”, чији је носилац Град Нови Сад, јуче је одржан округли сто с темом “Биодиверзитет и значај пчеле за његово очување”.
16 Сеп 2014
slika
Асфалтирањем коловоза завршена је реконструкција Железничке улице, која је осим за одвијање колског саобраћаја, захваљујући изграђеним пешачким стазама са обе стране, постала функционална и за кретање пешака.
15 Сеп 2014
slika
Фото: Ф. Бакић
У уторак 16. септембра струје неће бити у - Нови Сад: од 8.30 до 12.30 Светозара Ћоровића 26-38 и 17-33 и Иве Ћипика 1-19 и 2-18; од 8 до 10 Михаља Бабинке 2-28 и 1-29, Драгана Стојковића 2-36 и 1-27, Ђорђа Табаковића 26-30 и 25-29,
15 Сеп 2014
slika
Захвалницу за “Дневник” примио в. д. главног и одговорног уредника Мирољуб Мијуш
Свечаним пријемом код градоначелника Милоше Вучевића и доделом захвалница и похвала организацијама и појединцима, јуче је обележен Дан резервних војних старешина и 95. годишњица постојања те организације.
15 Сеп 2014
slika