“Дневник” сазнаје: Три нова имена за Покрајинску владу

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор сазвао је данас седницу парламента за понедељак, 3. новембар. У његов кабинет данас око 11 сати стигао је из Покрајинске владе

 предлог за реконструкцију администрације Бојана Пајтића.

Према том предлогу, о којем посланици покрајинског парламента треба да се изјасне, нови потпредседник Покрајинске владе и секретар за привреду је Мирослав Васин. Он је већ сада члан Покрајинске владе у којој води Секертаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова.

По предлогу, у владу улазе и три нова члана. Секретаријат за пољопривреду требало би да води Бранислав Богарошки, правник по струци, који је тренутно шеф посланичког клуба Лиге социјалдемократа Војводине. Он би у том ресору заменио вршиоца функције Бранислава Бугарског.

На чело Секретаријата за науку и технолошки развој уместо Драгослава Петровића долази некадашњи генерални конзул Србије у Торонту Владимир Павлов, историчар по професији, док ће Секретаријат за енергетику и минералне сировине водити Ненад Станковић, један од директора “Електровојводине”, а уместо Наташе Павићевић Бајић, сазнаје “Дневник” од председника Скупштине Војводине.

Е. М.      
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести