Чанак: Неопходна децентрализација и унапређено образовање

Председнички кандидат ЛСВ Ненад Чанак указао је да су највеће гужве увече у школама за учење страног језика, да би отишли, што, како сматра, указује да се мора озбиљно радити на томе да се

 свим младим људима шанса да овде."Уче људи норвешки, немачки и енглески, али не зато да би напредовали овде, него да би отишли. Мора се озбиљно радити на томе да се свим младим људима овде да шанса", навео је Чанак у саопштењу достављеном медијима.

За то је, сматра, са једне стране, неопходна децентрализација, а са друге је потребно унапредити систем образовања."Мора се омогућити да човек може да се оспособи за занат од којег ће моћи да живи, а не да се школују армије младих стручњака за непостојећа и занимања која никоме не требају", навео је.

Напомиње да немамо водоинсталатера и електричара, обућара и кројача, а истовремено имамо хиљаде дипломаца маркетинга, менаџмента и свих тих сродних дисциплина."Где ће они да раде", запитао је Чанак и додао:

"Познајете ли неког доброг вариоца? Стругара? Инвестиције које сви најављују не траже само празну пољану и комуналну инфраструктуру, него и квалификоване раднике. Сигуран сам да добри радници неће имати проблем да нађу запослење".
 

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести