Дачић: Заједнички председнички кандидат коалиције добија изборе

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да је за владајућу коалицију битно да има

заједничког председничког кандидата, јер сматра да ће заједнички кандидат победити на изборима за председника Србије. Дачић је истакао и да однос СПС и СНС није био никад бољи.

"Најважнији су односи Вучић-Дачић. Вучић плус Дачић то је једнако победа у првом кругу. Био сам довољно јасан", поручио је Дачић у  интервјуу за Б92.
Он је рекао и да није "заћутао" на тему да ли ће бити кандидат на председничким изборима, већ да тој теми приступа веома одговорно. 
"Владајућа коалиција мора одговорно да приступи овој теми. Није сада више битно ко је кандидат, ако постоји заједништво. За будућност коалиције битни су резултати председницких избора", навео је Дачић.

Он је напоменуо да са премијером Александаром Вучићем није још разговарао о заједничком кандидату али да је, ако премијер буде заинтересован за разговоре, СПС среман да прича о "заједничком председничком кандидату који ће добити изборе".
Такође је оценио да би он био бољи кандидат од Томислава Николића, али и да се није сам предложио Александру Вучићу. 
"Зашто бих се ја предлагао...нисмо уопште разговарали о томе, само говорим о резултатима", навео је Дачић и додао да о томе може да се разговара по повратку премијера из Индије.

"Ми смо заједно, према томе тај наш однос Вучић-Дачић, СНС-СПС и наши коалициони партнери гарантује победу Вучића у првом кругу. Мислим да је то за политичку стабилност Србије веома знајачно", рекао је он. 
Према његовим речима, заједнички кандидат је заједнички политички план.

"То је заједничко учешће у кампањи, заједничко планирање свега онога што ће се дешавати у наредне четири године. Како у томе можете да изгубите неки идентитет? Ако постоји државни интерес и постоји договор између свих нас не можете у томе изгубити страначки идентитет", рекао је Дачић.

(Танјуг)

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести