Додик: „Пружена рука” - лицемерје и безобразлук

Председник Републике Српске Милорад Додик назвао је „лицемерјем и безобразлуком” изјаву бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да је,

након подношења захтева за ревизију пресуде по тужби против Србије спреман да „пружи руку”.

- После свега што је учинио, рука може да се прихвати једино ако би одмах повукао захтев за ревизију - рекао је Додик. - Сада би требало ођедном, само зато што је он благонаклон да се извуче из блата које је сам направио и гурнуо БиХ и у блокаду и расуло, сада би он покушао да буде позитивац, који, ето, нешто ‘’пружа руку’ - навео је председник Српске.

Члан Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изјавио је да је спреман да повуче први потез који ће водити ка нормализацији ситуације у Босни и Херцеговини. Он је рекао да ће то учинити врло радо, али је додао да мисли да ће бити потребан један период да се страсти смире.

Изетбеговић се, како преноси БХРТ, „упитао због чега се српски политичари поистовећују са режимом Слободана Милошевића и позвао их да то престану да чине”.

Председајући Председништва БиХ Младен Иванић најавио је да ће посредством посебног изасланика упутити писма Међународном суду правде у Хагу, којим ће ће их обавестити да Председништво БиХ није донело одлуку о ревизији тужбе против Србије.

Иванић је рекао да ће он одлучити када ће да упути писмо и начин на који ће га упутити, и да ће морати да има посебног изасланика.

 

Седница влада Српске и Федерације БиХ

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић потврдила је да ће 9. марта у Бањалуци бити одржана заједничка седница влада Српске и Федерације БиХ. Она је истакла да ће на дневном реду бити неколико тачака, а уверена је да ће бити усвојен читав низ добрих мера и закључака, преноси Фена.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести