Додик: Вучић је лидер који има визију и карактер

Председник Републике Српске, Милорад Додик изјавио је данас у Новом Саду, да је премијер Србије Александар Вучић лидер који има визију и карактер,

и поручио да ће РС увек подржавати онога којег подржава српски народ.
Додик је на скупу "Крајишници за Вучића", који су орагнизовала Удружења Крајишника и Удружење "Коријени" у Новом Саду, рекао да је сасвим природно да он буде на том скупу, јер се слаже са ставом учесника да на председничким изборима подрзе Вучића.
Додик је рекао да се многи питају како то да подржава Вучића, а пре је подржавао неке друге, на шта је одговорио да Република Српска увек подржава онога којег подржава српски народ, а то је, како је казао, у овом тренутку, Вучић.

"Александар Вучић је урадио неколико битних ствари и ја ни једног тренутка нисам осећао да Република Српска овде у Србији нема подршку. Србија је постала регионална сила и то захваљајући Вучићу и његовој међународној политици коју води на такав начин да му ни опозиција не мозе ништа приговорити", рекао је Додик.
Он је као посебно знацајно истакао Вучићеву изјаву дату у Градини, приликом посете стратишту Срба , када је рекао да Србија никада више неће дозволити да се десе ни Бљесак ни Олуја.

"Том изјавом Вучић је обавезао и све лидере Србије који буду дошли после њега. Ја вам погу посведочити да Вучић, чини мноог доброг српском народу и да жели да учини за српски народ још много више од онога што је стигао до сада да учини "казао је Додик.
Председник РС је коментаришуцу политику коју води премијер Србије, а посебно апострофирајући Косово и Метохију, рекао да он сматра да је после бриселских преговора, Косово постало мање држава него што је било пре тога.
Оно што је нагласио  као јако важно је и изјава коју је дао пре неколико дана а која гласи да Србија никада неће званично затражити улазак у НАТО и да је Србија војно неутрална  држава.

"Ми у Српској, пратимо тај пут Србије и нећемо дозволити да на Дрини имамо НАТО границу", рекао је Додик.
Додик је истакао да разлику од неких претходних времена, за време од кад је Александар Вучић на челу Владе Србије никада није доживео да му неко каже "ово морас да урадис на овакав нацин".

Додик је на крају казао да никада до сада није учествовао на изборима у Србији али да ће 2. априла изаћи на гласање у Конзулату у Бањалуци, а све то је прокоментарисао речима" питајте ме за кога ћу гласати", показајући руком према билборду Александра Вучића.
Председник Покрајинске Владе Игор Мировић, у обраћању учесницима скупа, рекао је да данас бијемо нове битке за опстанак Републике Српске, али да увек изнова шаљемо једну поруку а то је да ће Србија увек подржавати Српску.

Мировић је у Градини, као значајну истакао изјаву Вучића да Србија више никада неце дозволити ни Олују ни Бљлесак и да ће увек водити рачуна о нашем народу са друге стране Дрине.
"Србија није више иста, има лидера који је снажан и кога цене у свету и то је гарант стабилности. Никада више нећемо дозволити да било ко понижава Републику Српску, а председник Додик је на достојанствен начин брани и увек ће имати нашу подршку у томе" рекао је Мировић.
Он је подсетио да је Вучић пореклом са простора РС и да то и не крије а обраћајући се присутнима Мировић је казао да гласајући за Вучића ,гласају за свога.

"Другог априла ћемо гласати  за новог председника Србије зато што верујемо да ће он свој завет испунити" рекао Мировић.
Потпредседник СНС и Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, рекао је да је предност људи окупљних на поменутом скупу то што једни друге не могу обмањивати и то што могу говорити само истину, а истина је , како је нагласио, да Србија није иста држава каква је била до 2012.године.
"Немам дилему за кога тгреба да гласамо . Треба да гласамо за онога ко предводи политику која је омогућила да од 2012. имамо 130 хиљада новозапослених, нове километре аутопутева и онога ко уме Србију да заступа једнако и у Бриселу и у Москви  и у Пекингу, а то је Вучић", рекао је Вучевић.

Он је истакао да никога не треба да чуди што се огромна вечина грађана гласати за Вучића, јер како је казао, глас за Вучића је глас за оцување свега доброг сто су нам оставили наси преци.
По Вуцевицецинм рецима, Србија не сме дозволити да се на власт врате они који су,како је рекао,  спроводили пљацкаску приватизацију и који су се стидели да обелезе страдања Српског народа.

Вуцевиц је на крају  захвалио Додику на подрсци коју пруза јер како је рекао,и Додик зна да је у интересу  Српске јака и економски стабилна Србија а гарант за такву Србију је Вучић.
На скупу "Крајисници за Вучића" је говорио и председник удрузења Крајисника Миле Боснић а на самом крају скупа Додику је свецаноо уруцена повеља тог Удрузења и титула "Почасни српски барјактар", а том приликом му је уруцена и посебна српска застава.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести