Доктор Миле Ковачевић напустио демократе

Одборник у Скупштини града Зрењанина и доктор у Специјалној болници за плућне болести „Др Васа Савић” Миле Ковачевић прешао је из Демократске странке у Српску напредну странку, саопштили су

зрењанински напредњаци. У саопштењу за јавност се наводи да су недавни  унутарстраначки избори, као и Изборна скупштина, потврдили да СНС има тим који је спреман на квалитетан и континуиран рад, као и да су други људи препознали снагу, енергију, квалитет и истрајност у ономе што та партија чини да би Зрењанин учинила још перспективнијим.

„Да бисмо остварили све зацртане циљеве, потребна нам је подршка наших суграђана, али и појединаца, који, попут доктора Милета Ковачевића, могу значајно допринети функционисању нашег одбора, али и дати огроман допринос граду“, истиче се у саопштењу СНС-а, и додаје да је добродошао свако ко дели исто мишљење и ставове као та странка.

Миле Ковачевић је потврдио за „Дневник“ да је, после 15 година, напустио ДС, наводећи да из те странке не излази зато што је љут или ускраћен за било шта, већ зато што су га људи из СНС-а уверили у то да с нове позиције може много више урадити за град.

– Већ три године се нисам бавио страначком политиком, био сам активан само у Скупштини града као одборник – истакао је Ковачевић, и напоменуо да ће остати одборник у локалном парламенту. – Имао сам у ДС-у одличне сараднике и тамо је остала добра екипа, тако да мислим да мојим одласком нисам ништа пореметио. Понављам, прешао сам у СНС једино због тога што ћу у новој странци моћи више да се ангажујем у корист града.

Претходно су редове ДС-а у Скупштини напустили Драган Станишић, који је такође прешао у СНС, затим Габор Лоди, Каталин Фазекаш, Небојша Мађарев и Предраг Јеремић, који су основали одборничку групу СДС-а, онда Тања Дуловић, која је прешла у Социјалдемократску партију Србије Расима Љајића, као и Игор Наумоски, који је одлучио да убудуће наступа као самостални одборник. Одборничка група ДС-а сада броји шест, од укупно 67 одборника у парламенту.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести