ДС: ОЕБС добродошао али кад буде услова за слободне изборе

БЕОГРАД:  Председник Демократске странке Зоран Лутовац поручио је након данашњег састанка с представницима ОЕБС-а да је њихова мисија добродошла, али да може имати смисла једино ако се створе услови за слободне и поштене изборе.
Lutovac Zoran/Tanjug
Фото: Tanjug

Сумирајући утиске након разговора Лутовац је казао да су представници ДС предочили саговорницима из ОЕБС-а какво је, према њиховом мишљењу, стање изборних услова у три битна сегмента, медијима, изборном процесу у ужем смислу и у сегменту изборне администрације.

"Такође, предали смо предлог независних стручњака за стварање елементарних услова за слободне и поштене изборе који подржавамо и уз који тражимо ефикасне механизме да се то спроведе уз рок од најмање 9 месеци од тренутка постизања свеобухватног споразума за слободне и поштене изборе", рекао је Лутовац, а наведено је у саопштењу које је достављено медијима.

Како је навео, представници ДС су саговорницима из ОЕБС-а поручилио да ће њихова мисија имати смисла кад буду постојали услови за слободне и поштене изборе.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести