ДС поднео кривичну пријаву против Маје Гојковић због АТП Војводина

радски одбор Демократске странке (ДС) у Новом Саду поднео је данас кривичну пријаву против Маје Гојковић јер је, како наводе, са предумишљајем склопила штетан уговор са АТП Војводина

Ги тиме, за сада, начинила штету буџету Новог Сада и грађанима у износу од 400 милиона динара.
Поступци који су у току могли би ту штету увећати и до 1,4 милијарди динара, наводи се у  саопштењу које је потписала портпарол Градског одбора ДС Јадранка Јовишић.

"За разлику од Српске напреде странке (СНС) која кривичне  пријаве подноси без основа и слушајући бројне партијске потказиваче, кривична пријава против Маје Гојковић заснива се на одлуци суда", каже се у саопштењу и додаје да је Гојковић са суизвршиоцима начинила низ штетних документа на основу којих АТП Војводина добија спорове.

  Гојковићева је, у мандату градоначелнице Новог Сада прихватила писмо о намерама и гарантовала инвеститору монополски положај, мењан је ГУП, доношена су решења о забрани рада старе аутобуске станице, наводе новосадске демократе и напомињу да сви ови елементи поткрепљују чињеницу да је "организовала и починила  тешко кривично дело оштећења буџета".

"Срамне свакодневне оптужбе на рачун Владе Војводине која брине о буџетским средствима, неће променити чињеницу да СНС, оне за које је суд утврдио да су кршили закон, поставља у сам државни врх, не би ли их тако аболирала од одговорности и спасила кривичног гоњења", сматрају у градском одбору ДС.
 Указују да иако је ЕУ означила овај предмет као највећу аферу у Србији, сви досадашњи покушаји да се покрене процес волшебно су заустављани, а кажњени су само грађани Новог Сада.

 "С обзиром да трају судски процеси за даљу наплату штете, неопходно је хитно покренути поступак и казнити све кривце, на челу са Мајом Гојковић", закључују новосадске демократе.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести