ДС: Услов за окупљање опозиције да нема сарадње са СНС

Потпредседник Демократске странке Горан Јешић изјавио је данас да основ за окупљање опозиције мора бити јасно опредељење да са Српском напредном

странком неће бити никакве сарадње.    
Јешић је у саопштењу навео да позив Демократске странке на окупљање у опозициони блок остаје и даље отворен за све који на такав однос желе да се обавежу.

Он је навео да демократе жале због тога што су их поједине странке напале више него што су икад нападале СНС после позива да се у опозициони блок окупе све демократске и проевропске снаге које желе да се јавно обавезу да неће сарађивати са напредњацима.
Јешић је рекао да је лидер ДС Бојан Пајтић у својим првим изјавама након избора за председника демократа позвао на такво окупљање и да је ДС зачуђена толиким отпором према ставу да обавеза да се не сарађује са напредњацима буде јавна, јасна и недвосмислена.

"Несарадња са Вучићем и СНС мора бити нешто око чега не сме бити компромиса јер Вучић већ четири године показује да не уме да води Србију и да, уместо тога, уме само да смањује плате и пензије, повећава порезе, пребацује своју неспособност на грађане које свакодневно понижава, гуши сваку критичку мисао и финансира парама из буџета своје пословне партнере", наводи Јешић.

Уз враћање достојанства грађанима, несарадња са Вучићем мора бити основ окупљања опозиције, сматра Јешић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести