Емирати заинтересовани за српско воће и поврће

Председник Србије Томислав Николић, који на позив престолонаследника Абу Дабија Мухамеда бин Заједа борави у дводневној радној посети Уједињеним Арапским Емиратима, разговарао је с власником компаније „Лу Лу”

Јусуфом Алијем, који му је пренео заинтересованост за пласирање српских прехрамбених производа у објектима тог водећег ланца хипермакета у УАЕ.

Николић је у разговору истакао да традиционално пријатељство Србије и Емирата даје економским односима стабилну и извесну будућност, наводи се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.

Он је Алију захвалио због заинтересованости за куповину српских прехрамбрених производа, и указао на то да Србија има дугу традицију производње хране.

– Наши прехрамбени производи су веома квалитетни и здрави – истакао је председник, додавши да српски произвођачи, у сарадњи с бројним научним институтима, могу обезбедити храну врхунског квалитета. – Такође, може да се размотри и опција да „Лу Лу” инвестира у производњу оне хране која се тражи у њеним продајним ланцима по стандардима које купци траже.

Он је позвао Алија да што пре дође у Србију и увери се у то да је то право место за производњу хране. Али је информисао председника о компанији „Лу Лу” и рекао да у својим продајним објектима жели да има српске прехрамбене производе, пре свега воће и поврће. Председник Србије разговарао је јуче и с директорима представништва српског предузећа „Енергопројект”, изразивши задовољство због њиховог доброг пословања у региону Залива.

– Ви сте у предности јер сте овде дуго, и зато што сте веома отворени и спремни на сарадњу. Овде сте дошли да останете – рекао је Николић у сусрету с директорима Недељком Магазином и Владимиром Милошевићем. – Посебно је важно што нисте искључиви у комуникацији, спремни сте да испоштујете рокове, и то ваши партнери знају да поштују.

Николић је истакао да би „требало омогућити српским компанијама које се баве грађевином да се укључе у пројекат градње, с обзиром на то да имамо људе изузетно стручне и способне за ту област”, наводи се у саопштењу.

Директори „Енергопројекта” упознали су председника с пројектима које раде у Абу Дабију и Дубаију, као и с изазовима с којима се суочавају.

Како је саопштила председникова служба, Николић је обишао једну од највећих yамија на свету, названу по шеику Заједу бин Султану ал Нахјану, оснивачу и првом председнику УАЕ.

У књигу утисака је уписао да су односи Србије и УАЕ у успону и да изражава наду и веру да ће пријатељство двају народа трајати и развијати се у у складу с успоном и просперитетом двеју земаља.

Е. Д.

 

С Бин Заједом на трци Формуле 1

Председник Србије Томислав Николић искористио је позив шеика Бин Заједа да заједно посматрају трку Формуле 1 за велику награду Абу Дабија, да би разговарали о заједничким пројектима Србије и УАЕ, новим улагањима у домаћу привреду и побољшању услова живота за наше грађане.

Шеик Бин Зајед је током разговора посебно нагласио да је одличан лични, пријатељски однос који има с председником Николићем гаранција унапређења билатералне сарадње, нарочито на пољу економије и инвестиција, саопштила је прес-служба председника Србије.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести