ГИК Шапца прихватио па одбио листу СНС

Градска изборна комисија Шабац одбила је листу Српске напредне странке „Александар Вучић-за нашу децу“.
Принтскрин/информер.рс
Фото: Принтскрин/информер.рс

У кратком временском периоду ова Комисија је кршећи све законске процедуре донела две потпуно опречне одлуке, преноси информер.рс.

Прво је констатовала да је предата комплетна документација, а затим одбила листу „Александар Вучић- за нашу децу“, због чега ће се Српска напредна странка обратити Управном суду. Како сазнаје информер.рс, у записнику, који је сачињен приликом предаје листе  констатује се да је „од овлашћених представника листе примљена и заведена сва потребна и прописана документација“.

Упркос овој јасној констатацији  чланица комисије из странке Небојше Зеленовића, Валентина Ловрин Јевтић накнадно је тражила  допуну материјала, а пошто се страначки повереник СНС-а због тога вратио и доказао да је документација комплетна, она је уз помоћ, председника Градске изборне комисије, такође Зеленовићевог човека, Будимира Павловића издејствовала одбијање листе, преноси портал.

Из извора блиских комисији информер.рс сазнаје да је овде по свему судећи унапред припремљен план Небојше Зеленовића да се по сваку цену онемогући проглашење листе Српске напредне странке и њено прво место на гласачком листићу. На видео снимку на сајту информера.рс са предаје листе, уочљиво је и симптоматично да Зеленовићева сарадница, иначе током седнице уопште не прати шта се дешава у сали, већ непрестано куца поруке на мобилном телефону.

Је ли могуће да је Небојша Зеленовић спреман да брани фотељу градоначелника упркос свему, па и упркос јасно дефинисаним законским процедурама? И на крају, да ли је могуће да је своје људе у Градској изборној комисији натерао на изигравање закона само да би његова листа била проглашена пре листе Српске напредне странке, која је предала листу одмах по расписивању избора? Можда, али у свему томе превидео је чињеницу да Српска напредна странка не побеђује зато што је прва на листи, већ зато што има највећу подршку грађана и није јој проблем да у кратком року сакупи потписа и више него што је потребно, пише у коментару информер.рс.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести