Гојковић сазвала четврто ванредно заседање Скупштине

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 200 посланика, четврто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

за уторак,  9. фебруар, са почетком у 10 сати.

На дневном реду седнице наћи ће се 23 тачке дневног реда, наводи се у саопштењу кабинета председника Народне скупштине.

То су: Предлог закона о допунама Закона о спречавању дискриминације особа са инвалидитетом, Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури и Предлог закона о изменама и допунама Закона о обавезном примерку публикације, које је поднела Влада.

На дневном реду седнице биће и Предлог одлуке о утврђивању Просторно културно-историјске целине Комплекса Војно-техничког завода у Крагујевцу за непокретно културно добро од изузетног значаја, Предлог одлуке о утврђивању граница заштитне околине и мера заштите просторно културно-историјске целине "Градско језгро Сремских Карловаца" непокретног културног добра од изузетног значаја, које је поднела Влада,  као и Предлог аутентичног тумачења одредби члана 142. Закона о јавном информисању и медијима, који је поднео Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине.

Народни посланици ће расправљати и о Предлогу закона о отклањању последица одузимања имовине жртвама Холокауста које немају живих законских наследника, Предогу закона о изменама и допунама Закона о прекршајима и Предлогу закона о изменама Закона о утврђењу судова, које је поднела Влада.

На дневном реду седнице наћи ће се Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Организације НАТО за подршку и набавку (НСПО) о сарадњи у области логистичке подршке, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије коју представља Министарство одбране и Владе Републике Мјанмарске Уније  коју представља Министарство одбране о сарадњи у области одбране, које је такође поднела Влада.

Расправљаће се и о Предлогу одлуке о престанку функције јавним тужиоцима и Предлогу одлуке о престанку функције тужиоца у тужилаштву посебне надлежности, као и о Предлогу одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Зајечару, које је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине. На дневном реду седнице налази се Предлогу одлуке о разрешењу функције председника Основног суда у Ваљеву, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине, и Предлог одлуке о избору чланова Високог савета судства из реда судија, који је поднео  Високи савет судства.

Пред народним посланицима наћи ће се Предлог одлуке о избору чланова Државног већа тужилаца из редова јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца са сталном функцијом,  који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине, као и шест предлога одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, а које је поднео Високи савет судства.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести