Гојковић: Тражење"пукотина" између Николића и Вучића злонамерно

Председница Народне Скупштине Маја Гојковћ изјавила је да је Српска напредна Странка (СНС), после седнице Председништва и Главног одбора странке, изашла много јединственија

и оценила да су пукотине које траже медији између председника и премијера Србије, Томислава Николића и Александра Вучића, злонамерне.     

СНС је послала поруку грађанима Србије да је реч о странци која ужива највећи утицај и поверење грађана а која је посвећена раду и побољшању живота грађана, а не измишљеним сукобима унутар странке, који не постоји, рекла је Гојковић телевизији Пинк.

"Била сам изненађена јер сам присуствовала страначким састанцима и видела какве смо одлуке донели, а сутрадан видела информације у медијима да су дељени картони. Нису дељени никакви картони. Ми смо одрасли и зрели људи који водимо државу и посвећени смо послу. Србији је потребан рад, али очигледно неком смета снага, велика популарности и поверење које грађани имају у СНС, која нуди озбиљну политику", казала је председница Парламента.

Коментаришући наводне сукобе председника Николића и премијера Вучића, Гојковићева је рекла да председник и премијер Србије заједно доносе најважније одлуке и разговарају о свим највазнијим питањима разговарају.

"Пукотине које траже медији између њих двојице су злонамерне, не мислим да то раде самостално, то ради неко много моћнији и утицајни коме смета да Србија буде економски и политички стабилна", истакла је Гојковић.

На инсистирање да обелодани ко то чини, Гоковић је рекла да су то тајкуни, људи који су имали привилегије и којима је стало да се у Србији ништа не промени.

"Па погледајте како се спроводе реформе, колико су министри озбиљнији, а са друге стране имакли смо период када су људи на ко зна какав начин зарадили новац. Њима није стало до тога да Србија буде пристојна и добро уређена држава", рекла је Гојковић.
Гојковић је нагласила да не постоји никакав раздор у СНС и постоји договор да ако њени чланови имају нешто једни другима да замере "то чине у оквиру страначких органа како то раде пристојне породице, јер је  Србија заслужила да се посвете раду".

На питање када ће Парламент усвојити закон о јавним бележницима, Гојковић је најавила да је седница Скупштине Србије заказана за понедељак, 19. јануара, у 16 часова, и напоменула да ће посланици расправљати о сету закону који се односе на рад јавних бележника.

"Уверена сам да ћемо до краја седмице  завршити расправу о аманданима и имати усвојен закон који ће брзо ступити на снагу. Најважније је да ће грађани моћи поново да остварују своја права у судовима тамо где је потребан рад адвоката и да ће моћи да се наставе велики кривични процеси који су заустављени због штрајка", казала је председница Скупштине.

Говорећи о наредним плановима рада у Парламенту, она је подсетила да се Скупштина Србије налази у ванредном заседању, када седницу иницира влада или трећина посланика.

"Очекујемо оно што имамо у најави, законе из области одбране и један врло важан закон о коме се говорило у јавности, 'Тамарин закон', уз помоћ њеног оца који је то иницирао након пожара у дискотеци Контраст (у Новом Саду)", најавила је Гојовић,

Влада Србије је усвојила "Тамарин закон" и упутила га парламенту, рекла је Гојковић, изражавајући убеђење да ће ускоро доћи на дневни ред и да ће побољшати безбедност у области заштите од пожара.
Танјуг

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести