Хан: Много изасланика може да направи збрку

БРИСЕЛ:  Комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан оценио је да много изасланика у дијалогу Београда и Приштине може да направи збрку која би накнадно морала бити каналисана.
han, tanjug
Фото: Tanjug/ video

"Добро је имати толико изасланика, али на крају дана то обично направи збрку", поручио је Хан.Хан је тако одговорио на питање новинара о могућој промени методологије дијалога Београда и Приштине, а након именовања чак двојице америчких специјалних изасланика и најаве постављања могућег европског изасланика за дијалог.

Он је подсетио на пример Мајдана и Украјине када је, према његовим речима, било толико различитих изасланика, интереса и странаца да се енергија трошлила на њихово међусобно усклађивање."Исто важи и за дијалог Косова и Приштине. Не може се одвијати без нас, јер има утицај на целу европску перспективу", закључио је Хан.

Хан је у разговору са дописницима из балканских земаља у Бриселу нагласио да ће новоименовани шеф дипломатије Жозеп Борел одмах по ступању на дужност. што се очекује 1. новембра, почети да се бави дијалогом и посетити Приштину."Чекамо само формирање владе на Косову, док је политичка ситуација у Србији јасна", навео је Хан .

Он је још једном поновио да ће дијалог Београда и Приштине почети одмах по успостављану власти и институција на Косову и у Бриселу, али и нагласио да Косово претходно мора да укине таксе на робу из Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести