Јанковић почео кампању са Новог Београда

Заштитник грађана у оставци Саша Јанковић почео је вечерас кампању за изборе за председника Србије скупом у новобеоградској Хали спортова Ранко Жеравица.

Он је поручио да ће вратити смисао постојању институција, да Србија припада свим њеним грађанима и да је оно што их спаја, а то је љубав према Србији, јаче од свих подела и од свих разлика.

- Србија може и мора боље, институције нису крпе, наша дружина није братија, а ми смо постени људи, а не поданици, рекао је Јанковић.

Како је рекао, жеља му је да сви буду своји на своме, да нико нема апсолутну власт а шајкача му стоји у срцу а Европа у глави и једно и друго иду заједно.

Јанковић је додао да је био државни службеник али да никада није помислио да је он држава, те да стога и зна како да шта поправи и како треба да функционишу институције.

Додао је и да неће да обећава да ће некога нахранити, запослити, лечити, давати плате јер то треба да раде послодавци, лекари...

Према његовим речима, није питање да ли ће он бити председник већ да ли ће ико моћи да ради свој посао а да се не клања. Потребна је држава са јасним правилима где ће службеници одговарати пред законом а не пред партијом, поручио је он.

Како је рекао "тек ће да их коштају лажне дипломе, крађе пензија, штетни уговори...коштаће их животи из хеликоптера и поплава".

"Ово није држава - ово је приватна фирма радикалске породице Топаловић Војислава, Томислава и Александра. Свађају се око плена, е даље неће моћи" казао је Јанковић.

Конвенцији Јанковића присуствују потписници апела за његову кандидатуру као и Драган Шутановац и Зоран Живковић, председници Демократске странке и Нове Србије, које су подржале његову кандидатуру.

Подршку Јанковићу вечерас су пружили и представници неколико невладиних организација и група грађана као и појединци из јавног живота Србије.

Скупу су се, међу осталима, обратили и кошаркашки стручњак Душан Дуда Ивковић и Шутановац који су позвали грађане да свој глас на председничким изборима дају, како кажу, најбољем кандидату Саши Јанковићу.
(Танјуг)

Поповић Ивковић: Јанковић злоупотребио Алексину мајку
Чланица Председништва Српске напредне странке Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да је

Омбудсман у оставци Саша Јанковић данас на предизборном скупу злоупотребио мајку Алексе Јанковића, који је трагично изгубио живот у мају 2011. године, зато што је био малтретиран од стране својих школских другова.

"Скандалозно понашање Саше Јанковића нема оправдање, поготово због чињенице да је он и тада обављао функцију Заштитника грађана и дужан је да зна чињенице о овом трагичном случају".

Она је у саопштењу подсетила да се та трагедија догодила у време када је Србијом управљала управо Демократска странка, чији је он данас кандидат, и у периоду када је он обављао функцију Заштитника грађана.

Према њеним речима, Српска напредна странка преузела је на себе задатак да спречи насиље у Србији, поготово породично и вршњачко насиље, због чега су донети и закони који су омогућили да се државни органи ефикасније боре против ове врсте насиља.

"Можда претходне власти нису имале слуха и нису превентивно радиле са породицама и децом која су највише изложена оваквим претњама, али српским напредњацима је ово приоритет и нећемо дозволити да се овакво страдање деце понавља у нашој земљи," закључила је Поповић Ивковић.

Медији су претходно пренели да је скупу у новобеоградској Хали спортова Ранко Жеравица, на коме је Јанковић вечерас почео кампању за изборе за председника Србије, присуствовала и Драгана Јанковић, мајка Алексе који се убио због вршњачког насиља.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести