Јеремић очекује други круг избора, у коме би били он и Вучић

Кандидат за председника Србије Вук Јеремић сматра да ће исход председничких избора бити одлучен у другом кругу и очекује да се ту наћи он и премијер Александар Вучић.

"Сваким даном је све већем броју људи очигледније да ћемо се у другом кругу наћи он и ја и да ће то бити јасан референдум - да ли нам је данас добро или не", рекао је Јеремић и унтервјуу за "Ало!"

Према његовим речима, Вучић "не може да победи у првом кругу" избора и због тога је, како је навео, "сваким даном све нервознији и агресивнији".

Упитан да ли би позвао народ на демонстрације уколико посумња у резултате избора, он је одговорио:

"Не смемо дозволити да се прекраја изборна воља грађана, Зато је неопходно бити присутан на свим гласачким местима и добро се припремити за изборну ноћ, укључујући и у Републичкој изборној комисији. Томе тренутно посвећујемо изузетно велику пажњу и енергију".

Подсећајући да је понудио подршку Саши Јанковићу за евентуални други изборни круг, Јеремић каже да је очекивао да му Јанковић на исти начин узврати, "али он то, по свој прилици, не жели да уради".

На питање да ли је ДС подржала Јанковића због лоших Јеремићевих односа са лидером његове бивше странке Драганом Шутановцем, он је рекао да је то оставило утисак да у ДС "имају неку своју рачуницу на овим изборима".

Упитан да ли очекује подршку Томислава Николића, Јеремић је одговорио кратко: "Не".
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести