Јеремић: Вучић планира немире на КиМ; Ђурић: Јеремић је неодговоран

БЕОГРАД: Председник НС Вук Јеремић изјавио је да председник СНС-а Александар Вучић планира да у наредних неколико месеци изазове немире на северу Косова и Метохије, како би споразум са Приштином који подразумева чланство Косова у УН био доживљен као олакшање, саопштила је та странка. 
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Како се наводи, Јеремић је на оснивачкој скупштини Општинског одбора Народне странке Вождовац рекао и да власт Србију "држи у стању де факто окупације". 

Према његовој оцени, власт на рачун уступака по питању Косова добија заузврат међународну подршку, која зато не критикује његову власт.

Јеремић је додао и да ће Вучић, ако му се дозволи да "прода" Косово, понудити да "развласти Републику Српску", а потом и да на исти начин уведе Србију у НАТО. 

Потпредседник Главног одбора СНС, Марко Ђурић је оценио као потпуну политичку неодговорност и личну нестабилност оцене и изјаве Вука Јеремића, који, како је навео, машта о сценарију о немирима на Косову и Метохији.

Реагујући на изјаву Јеремића, Ђурић каже да лидер Народне странке полази од себе и навике да у свом бескрупулозном каријеризму занемарује интересе грађана, најављује да ће Србија изазвати немире на северу Косова и Метохије како би имала изговор за уступке Приштини. 

"Управо се таквим методама служио некадашњи режим, чији је Јеремић био истакнути члан, и без икакве сумње Јеремић би се, да има икакву тежину, и данас играо политике користићи Србе на Косову и Метохији као покретне мете", навео је Ђурић у писаној изјави достављеној медијима. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести