Јовановић (ДСС): Из данашње перспективе бојкот би помогао СНС и Вучићу

СМЕДЕРЕВО: Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је синоћ у Смедереву да из данашње перспективе делује да би бојкот редовних парламентарних и локалних избора помогао СНС и Александру Вучићу.
milos jovanovic dss fonet
Фото: FoNet

Он је, присуствујући манифестацији Смедеревски дани, за локални Лукс радио и портал Подунавље.инфо рекао да су неодговорне приче да ће Вучић пасти револуцијом на улици, оценивси да нема социолоских предуслова да до револуције дође.

“Маните се тих неодговорних прича ''револуција, нас 200 хиљада на улици''. То се неће догодити јер нема социолошких предуслова за тако несто. Ми немамо довољни економски раст, али имамо економски раст, а у таквој ситуацији немате револуцију на улици”, навео је лидер ДСС-а.

Према његовим речима, неки због унутар опозиционог позиционирања гурају причу о бојкоту, а то није добро.

“Ја мислим да је боље узети 30 или 40 градова и имати 100 посланика, него немати ништа. Вучића ћемо скидати етапно”, оценио је Милош Јовановић.

Он је казао да ће ДСС коначну одлуку да ли или не излази на изборе донети на Главном одбору странке када избори буду расписани.

“До тада ћемо се понашати као да на те изборе излазимо, јер би било неодговорно и неозбиљно са наше стране да наредних пет месеци ниста не радимо”, додао је он.

Јовановић је садашње стање у држави оценио као циркус.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести