Јовановић: Разгажене ципеле

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да поражава чињеница да је данашњу медијску поставку Србије, у којој нису таблоидизирани само медији него

и политика, култура и друштво, направила епоха владавине Демократске странке.

– Данашња власт је само ушла у добро разгажене ципеле својих претходника, преузевши полуге које су пре њих подмазали Ђилас, Шапер и Тадић, који сада и сами плаћају цену. Јер, таблоиди су звер која стално гризе – рекао је Јовановић за „Недељник”. – Опште фолирање постало је начин живота у Србији. Лагање самог себе, лагање и себи и другима о ономе што смо ми Срби били деведесетих година и о ономе што смо сада и после 5. октобра. Онда је све сублимирано у неку врсту таблоидног живота.

На питање „Недељника” да ли зна да га многи прозивају да је постао „Вучићев човек”, Јовановић је рекао да је Вучић данас „његова нова зебра, или Шилерова, или нови Тачи”.

– Људи су гласали за Вучића и он има велику подршку, али није сав тај свет гласао за њега јер разумеју Закон о приватизацији или Закон о раду или реструктурирању јавног сектора. Они су гласали да би се осветили петооктобарској Србији и зато је тај круг људи који су гласали за Вучића шири од круга симпатизера СНС-а – објаснио је Јовановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести